El burjassoter Salvador Rocher obté dos candidatures als Premis Max 2024

7 març 2024|Burjassot

Salva Rocher-Trópico

El treball, la constància i la il·lusió que desprén en cadascuna de les seues actuacions ha tingut el seu premi en forma de candidatures als premis Max 2024. El ballarí burjassoter Salvador Rocher ha obtingut dos candidatures als guardons, creats per la Societat General d’Autors i Editors, amb la finalitat de premiar i reconéixer la labor dels professionals i la qualitat de les produccions més destacades de l’any en l’àmbit de les Arts Escèniques.

Salvador és candidat a Millor Intèrpret de Dansa Masculí per Trópico, espectacle que també compta amb la candidatura a Millor Espectacle de Carrer, una obra creada per la seua pròpia companyia Dansa, Marroch, juntament amb María Palazón i Melodía García, components també de la companyia.

Trópico prové del llatí tropĭcus, i este del grec τροπικός que significa volta. Eixa és la idea que centra l’espectacle que Salvador Rocher va estrenar a Burjassot l’any passat: la vida dona voltes sense parar, tot acaba i tot torna a començar, perquè tot és cíclic, des de la dona, on naix la vida, la lluna, els patrons familiars, les generacions culturals, la política, la societat, etc. Tot, en definitiva, és tròpic. A partir d’esta idea central de tornada i gir constant, naix este espectacle en el qual òbviament el moviment, a través de la dansa contemporània, és el centre i la base i, com a escenografia, una gran espiral en el sòl.

L’elenc de Trópico està conformat per Salvador Rocher, María Palazón i Melodía García,en la interpretació i la coreografia; Melodia García en la idea original i la direcció coreogràfica i la música original, a càrrec de Luis Martínez.