El Campus universitari de Burjassot acull la celebració del II Congrés CTEM de la Comunitat Valenciana

5 novembre 2018|Burjassot

Des de 09/11/2018 fins a 09/11/2018

ctem

Els pròxims dies 9 i 10 de novembre tindrà lloc, en Sala Darwin del Campus de Burjassot de la Universitat de València, el II Congrés CTEM de la Comunitat Valenciana. En aquesta segona edició, el lema del congrés és “STEM per a la ciutadania”, amb el qual es pretén aprofundir en la idea de l’alfabetització científica per a tractar la seua dimensió social i, especialment, el paper de l’ensenyament de les ciències, la tecnologia i les matemàtiques en la formació d’una ciutadania crítica i responsable.

L’objectiu del II Congrés internacional CTEM és, en conseqüència, mostrar les possibles implicacions i afinitats entre l’ensenyament CTEM i la ciència ciutadana. S’analitzaran i divulgaran experiències, investigacions o metodologies que fomenten que l’alumnat participe activa i colaborativament en experimentacions científiques, prenent consciència tant del seu rol de ciutadà o ciutadana, com de la importància de la formació científic-tecnològica per a exercir-ho adequadament. Així, el programa del congrés inclou debats entorn de temes controvertits, com pot ser la idea orwelliana del Gran Germà en el context de les TIC o la conveniència de canviar els espais educatius cap a aules flexibles o aules del futur. També es comptarà amb importants aportacions en l’àmbit de l’educació ambiental i sostenibilitat, a través d’experiències educatives d’experts i de la seua implicació en un canvi social.

Al llarg de tot el congrés, s’han programat conferències a càrrec de professionals de reconegut prestigi, com José Pio Beltrán (CSIC: Casa de la Ciència) o Marta Casanellas, membre del Women Committe de la European Mathematical Society. A més, el dissabte al matí es podrà gaudir d’una fira científica amb diferents expositors que mostraran experiències didàctiques, recursos i noves tecnologies.

Els assessors i assessores de formació del professorat d’àmbit científic, tecnològic i matemàtic de la Xarxa CEFIRE de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esports, formen el comité organitzador, encarregat de posar en marxa aquest esdeveniment i portar-lo avance. A més, l’esdeveniment compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Burjassot, des de la regidoria d’Educació, dirigida per Olga Camps.