El CEIP Les Sitges celebra el Dia internacional de la dona i la xiqueta en la ciència amb la visita de les burjassoteres Petra Amparo López Jiménez i Mª Dolores Gómez

13 febrer 2020|Burjassot

CEIP LES SITGES- Foto cientifiques 12-02-2020

L’11 de febrer ha sigut un dia molt especial per a l’alumnat del CEIP Les Sitges de Burjassot. El centre ha celebrat el Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència amb la visita de dues científiques de Burjassot, Petra Amparo López Jiménez, Catedràtica de la Universitat d’Enginyeria Hidràulica i Medi Ambient de València i María Dolores Gómez, investigadora de l’Institut de Biologia Molecular i Cel·lular de Plantes (IBMCP).

Tal com han informat des del centre, Amparo i María Dolores van parlar sobre el seu treball i també sobre dones que, com elles, treballen en el món de la ciència i la tecnologia alhora que van animar a totes i tots els participants a estudiar carreres científiques i tecnològiques. Mª Dolores va desenvolupar un taller per a observar com reaccionen les papil·les gustatives mentre que Amparo va reptar als presents a inventar una màquina.

Des del CEIP Les Sitges han recordat que el Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència se celebra, cada any, sent aprovat per l’Assemblea General de les Nacions Unides amb l’objectiu d’aconseguir l’accés i la participació plena i equitativa de les dones i de les xiquetes en la ciència i, a més, per a aconseguir la igualtat de gènere i l’apoderament d’aquestes.