El CEIP Sant Joan de Ribera participa en els tallers sobre ciència, cuina i dieta mediterrània de la Universitat Politècnica de València

31 maig 2021|Burjassot

CEIP San Juan de Ribera Burjassot
CEIP San Juan de Ribera Burjassot

En el marc de la celebració del Dia Nacional de la Nutrició, que es commemora el 28 de maig, el CEIP Sant Joan de Ribera de Burjassot ha participat en els tallers “Cuinant amb ciència el futur”, organitzats des de la Universitat Politècnica de València (UPV).

L’equip de la UPV i València Club Cocina s’ha desplaçat fins a Burjassot per a impartir un taller en el qual l’alumnat ha tingut l’oportunitat de conéixer les virtuts de la dieta mediterrània, a més de treballar amb variades tècniques de cuina per a desenvolupar un menú equilibrat i típicament mediterrani.

No ha volgut perdre’s tampoc l’oportunitat de veure el desenvolupament del taller la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Burjassot, Manuela Carrero qui, acompanyada del professorat del centre, ha pogut ser testimoni d’excepció de l’activitat.

Els participants en l’activitat han elaborat una coca de verdures de temporada on han pogut aprendre també la tècnica de pastat i fermentació de la masa. D’altra banda, han preparat unes tallarines de carabasseta amb un pesto de fruita seca i herbes aromàtiques i, finalment, han preparat una recepta amb fruita i iogurt.

Aquest taller està organitzat per la Universitat Politècnica de València, a través de l’Àrea de Comunicació; la Càtedra d’Infància i Adolescència de la UPV i la Xarxa d’Universitats per la Infància i Adolescència- i compta també amb el suport de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) del Ministeri de Ciència i Innovació.