El Cementeri Municipal obrirà el dilluns 18 de maig amb les mesures sanitàries i de distanciament social marcades

15 maig 2020|Burjassot

Corona- Cementerio

Amb la entrada en la Fase 1, es flexibilitzaran les mesures de caràcter social, sempre assegurant la distància de seguretat de dos metres, la higiene de mans, amb gels hidroalcohólicos, i l’etiqueta respiratòria. En aquesta nova fase, hi haurà noves mesures que ordenen i regulen la flexibilitat en reunions amb altres persones, així com l’assistència a vetles i a llocs de culte.

Quant a les visites o reunions, s’hauran de guardar les mesures de distància social o protecció individual en cas de no poder mantindre la mateixa. Les reunions seran de fins a deu persones excepte en cas de convivents.

 També es permeten desplaçaments, en el nostre cas dels ciutadans i ciutadanes de Burjassot dins de la província de València, i això inclou segones residències dins de la província.

L’Ajuntament de Burjassot procedirà a l’obertura del Cementeri Municipal, concretament, a partir del dilluns 18 de maig, tant per a visites com per a enterraments. L’horari del cementeri serà de dilluns a dissabte de 9.00 a 18.00 hores i els diumenges ‪de 9.00 a 13.00‬ hores i l’espai comptarà amb aforament limitat per a poder mantindre les mesures de seguretat. Aquest aforament serà de 250 persones.

En el cas dels enterraments, el Ministeri de Sanitat autoritza les vetles amb un màxim de 15 persones en espais a l’aire lliure i de 10 persones en espais tancats.

Si es tracta d’una comitiva que participarà en l’enterrament o comiat per a cremació, es restringeix a un màxim de 15 persones, a més del ministre del culte o persona assimilada de la confessió respectiva.

En referència als llocs de culte, sempre que no se supere un terç del seu aforament i es complisquen les mesures d’higiene i distància física, es podrà acudir a aquests. Si no és possible determinar aqueix càlcul, s’estableixen indicacions per a espais amb seients individuals, bancs o sense seients. No es podrà utilitzar l’exterior dels edificis ni la via pública per a la celebració d’actes de culte.

Existeixen diverses recomanacions:

– Ús de màscara amb caràcter general

– Tasques de desinfecció dels espais utilitzats
– S’organitzaran les entrades i eixides per a evitar agrupacions
– No es permetrà l’ús d’aigua beneïda i les abluciones rituals
– Ús de catifes personals, ubicació de calçat en els llocs estipulats, embutxacat i separat
– Evitar tocar o besar objectes de devoció o altres objectes que habitualment es manegen.