El Centre Cultural Ínsula Barataria Castella- La Manxa de Burjassot acull la presentació del llibre “Es El Quijote el que guía”

24 març 2022|Burjassot

Des de 25/03/2022 fins a 25/03/2022

Cartel libro Es Don Quijote el que guía

Dins del seu Cicle de conferències i xarrades culturals, el Centre Cultural Ínsula Barataria Castella- La Manxa de Burjassot ha programat la presentació del llibre “Es El Quijote el que guía”, de Cipriano Salvador Gijón i tindrá lloc el divendres 25 de març a les 19.30 hores, en la seu de l’entitat (c/ Blasco Ibáñez, 72 baix). En la presentació del llibre participarà José A. López Camarillas, periodista, professor en l’IES Federica Montseny i investigador. El debat posterior i la presidència de la taula estaran a càrrec de Francisco Fernández de Sevilla.

Cipriano Salvador Gijón reconstrueix al detall, en “És El Quijote el que guía”, els espais i els personatges reals que van inspirar El Quixot. Cipriano Salvador va ser un escriptor i pintor manxec del cercle d’intel·lectuals de Juan Alcaide, Claudio Sánchez-Albornoz, Cipriano Rivas Cherif (amb qui va muntar tallers artístics per a presos en un camp de concentració) o Rafael López de Haro, autor del pròleg d’aquesta obra.

Cipriano Salvador, natural de Pedro Muñoz, va dedicar la seua vida a reconstruir i divulgar l’obra cervantina per a millorar les condicions materials i immaterials de La Manxa. La publicació que es presenta a Burjassot és aparentment una guia de viatges/dietari en la qual l’autor reconstrueix durant 1921, pas per pas, la ruta que El Quixot va realitzar en la novel·la. En ella es poden llegir de manera poètica descripcions de paisatges, monuments i habitants de la Manxa, així com tradicions, llegendes i dades històriques; localitzar els escenaris en els quals Cervantes va ambientar l’obra; posar nom i cognom als personatges, etc.

L’entrada és gratuïta fins a completar aforament.