El Club de Lectura de Burjassot torna a les trobades presencials amb “La locura de la señora Bale”

16 setembre 2021|Burjassot

Des de 24/09/2021 fins a 24/09/2021

La locura de la Señora Bale

Després d’un any i mig de sessions virtuals, les sòcies del Club de Lectura de la Biblioteca d’Adults de Burjassot tornaran a veure’s els llibres…i les cares. I és que amb la progressiva recuperació de l’activitat cultural, el Club de Lectura també reprén al setembre les seues anhelades tertúlies al voltant de la lectura en format presencial. La cita, organitzada com sempre des de l’Equip de Biblioteques, tindrà lloc el 24 de setembre, sempre l’últim divendres de cada mes, a les 19h, a la Casa de Cultura i la novel·la triada per a tornar a ser comentada a viva veu i no a través d’una pantalla és “La locura de la señora Bale”, de Edmundo Díaz Conde.

La novel·la, mereixedora del Premi Ateneu Jove de Sevilla, fa viatjar al públic lector fins al Londres del segle XIX. Allí, i guiat pel doctor Russell, veterà psiquiatra, Tadeo Cooper tracta a una pacient que porta quasi un any internada en un hospital per a malalts mentals. Encara que la dona recorda parcialment els horribles esdeveniments en què es va veure involucrada mesos arrere, ha perdut la consciència de si mateixa i no sap qui és ni quina relació guarden amb ella tals fets.

L’autor d’aquesta inquietant història és Edmundo Díaz Conde, nascut a Orense en 1966. Es va llicenciar en Dret per la Universitat de Santiago de Compostel·la i actualment resideix a Sevilla, on col·labora amb El Correu d’Andalusia. La seua primera novel·la, “Jonás el estilita” , va meréixer el III Premi de Novel·la Ciutat de Badajoz. Amb “La ciudad invisible” va resultar finalista del XXXIII Premi Ateneu de Sevilla de novel·la.

Amb marcat caràcter femení encara que obert a qualsevol gènere, el Club de Lectura de Burjassot, que actualment compta amb 33 sòcies i 1 soci, va nàixer al maig de 2017, amb la lectura del llibre “La ciudad de la memoria”, de l’autor valencià i director del certamen Valencia Negra, Santiago Álvarez. Des de llavors fins ara, s’han celebrat més de 35 sessions, de les quals les 11 últimes han sigut virtuals, per la situació de pandèmia. Més de 35 sessions que equivalen a la lectura de més de 35 lectures de diferent gènere, època, estil i temàtica.

Per a inscriure’s en el Club de Lectura, n’hi ha prou amb passar-se per la Biblioteca d’Adults i comentar-lo amb el personal responsable. Segons compten des de la Biblioteca, “hi ha moltes ganes de tornar a veure’s. La passió per la lectura és encara major en poder compartir-se. I si és cara a cara, molt millor”.