El col·legi Fernando de los Ríos de Burjassot compleix 40 anys

25 març 2021|Burjassot

40 aniversario Fernando de los Ríos

El col·legi públic Fernando de los Ríos de Burjassot compleix, en aquest 2021, quaranta anys dedicats a l’ensenyament.

Va ser exactament el 27 de març de 1981 quan, en sessió plenària, el Ple de l’Ajuntament de Burjassot va acordar, per unanimitat, donar el nom de Fernando de los Ríos al nou centre escolar que naixia en el municipi, en honor al reconegut polític espanyol.

Va ser aqueix mateix any de 1981 quan es va col·locar la placa amb el nom oficial del centre educatiu que, encara hui dia, encara llueix a l’entrada d’aquest. No obstant això va ser al gener de 1982 quan, el nou col·legi, que comptava amb 24 unitats de E.G.B, situat a l’entorn del Barri dels 613 Habitatges va quedar oficialment inaugurat.

Fernando de los Ríos Uturri ((Ronda, 1879-Nova York, 1949) va ser un polític, dirigent i ideòleg socialista espanyol. És considerat com una de les figures més rellevants del pensament socialista espanyol, destacant la seua proposta d’un socialisme humanista, reformista i no revolucionari, dins del marc polític de la democràcia liberal burgesa. Va ser ministre de Justícia, ministre d’Instrucció Pública i Belles arts i Ministre d’Estat, entre 1931 i 1933, en el context de la Segona República Espanyola.