El col·legi La Nativitat es compromet amb el medi ambient i mostra el seu projecte “La terra no es compra, es cuida”

17 març 2020|Burjassot

La Natividad

L’alumnat del col·legi La Nativitat de Burjassot porta uns mesos treballant en la conscienciació mediambiental. Un treball que sorgia el mes de setembre passat amb l’objectiu de posar en pràctica tots els conceptes que aprenen en el centre sobre la importància de reciclar en el propi col·legi.

Així,  en el col·legi posaven en marxa un projecte d’aprenentatge i servei (APS), al qual han posat per nom “La terra no es compra, es cuida”, que començava amb un scape room, organitzat pels tutors de cinqué, per a motivar als alumnes a aconseguir canvis en el col·legi en matèria de reciclatge. A més, l’alumnat també va veure la pel·lícula “Lorax”, relacionada amb la cura del medi ambient i va tindre l’oportunitat d’escoltar un conte de la mateixa temàtica.

Després de l’elecció del nom del projecte, també van crear una mascota “Paperplás”, que els està ajudant a transmetre tota la informació que volen fer arribar a la resta del col·legi en matèria mediambiental i de reciclatge perquè tot l’alumnat s’implique de manera activa en el projecte.

A més, han elaborat una carta de perdó a la Terra i, com a servei a la societat, en tractar-se d’un APS, s’han proposat reduir el paper d’alumini en tot el col·legi, no utilitzar botelles de plàstic en classe i substituir-les per cantimplores i fer papereres de reciclatge de paper i plàstic en cada classe, en les cases dels alumnes, així com per al pati i per als corredors.

A totes aquestes accions s’uneix l’elaboració d’un vídeo que també s’ha difós per a aconseguir l’ajuda de tota la comunitat educativa del centre, la fabricació d’un porta entrepans, en el taller de costura, per a reemplaçar el paper d’alumini dels esmorzars i, com s’ha assenyalat, la substitució de les botelles de plàstic per cantimplores.

Per a continuar avançant en aquest gran projecte, l’alumnat de cinqué es desplaçava fins a l’Ajuntament de Burjassot on era rebut per l’alcalde i responsable de l’àrea de Transició Ecològica, Rafa García, al qual van tindre l’oportunitat d’explicar-li el seu projecte i, a més, fer-li diferents peticions. Implicat en la cura del medi ambient i de l’entorn que envolta el municipi, el màxim representant municipal també ha volgut participar en aquest genial projecte d’una manera directa i els feia lliurament, al costat de l’Oficina de Sostenibilitat Local, de bosses per a reciclar que podran situar en el centre. Cadascuna d’elles, amb el color corresponent als residus que es poden depositar.

Després de tot aquesta gran faena, encara els queda una part molt important i és traslladar tot alló que estan aprenent a les seues llars i a la ciutat de Burjassot. Així, pròximament, visitaran Burjassot Ràdio i realitzaran un programa especial de conscienciació per a informar a tota la ciutadania de la necessitat de la cura del medi ambient.

Tot el treball que ha realitzat fins ara es pot veure en aquest BLOG.