El compositor burjassoter Manuel Morcillo arreplega el premi atorgat per l’Associació Espanyola de Tubes i Bombardinos per la seua obra “Dasein”

30 juliol 2018|Burjassot

Premio Manolo Morcillo

El músic i compositor burjassoter Manuel Morcillo, s’alçava el passat mes de desembre amb el segon premi del Concurs Nacional de Composició, convocat anualment per l’Associació Espanyola de Tubes i Bombardinos (AETYB).

Morcillo era mereixedor d’aquest important premi per la seua obra “Dasein”, considerada pel Jurat com “original i creativa” i valorada pels seus elements compositius com, entre uns altres, “la forma, melodia, ritme, textures, tempos i possibilitats d’interpretació”, tal com van assenyalar des d’AEYTB.

En aquests dies, concretament el cap de setmana passat, Morcillo s’ha desplaçat fins a Madrid, al Real Conservatori de Música de la ciutat, per a arreplegar el diploma que li acredita com a guanyador del segon premi del concurs. Una recollida que, tal com pot veure’s a la foto que acompanya aquesta informació, va omplir d’alegria al compositor de Burjassot.

Morcillo va tenir l’honor d’estrenar l’obra el passat mes de febrer en el Centre Cultural Tívoli, gràcies a la col·laboració de l’Agrupació Musical Los Silos de Burjassot la Banda Simfònica de la qual va tenir l’honor d’interpretar-la. L’estrena de “Dasein” es va emmarcar en la celebració del Festival Comarcal de Bandes i sota la batuta del seu director, Javier López Saló, i comptant en la tuba amb el solista Luis Lorente Arencibia, la Banda Simfònica va interpretar, per primera vegada i en el seu municipi, la peça amb la qual el compositor ha rebut un nou reconeixement en la seua trajectòria musical.