El Consell Escolar Municipal de Burjassot celebra la seua última sessió del curs 2016/17

29 juny 2017|Burjassot

Consejo Escolar Municipal 28-06-2017

El Consell Escolar Municipal (CEM) de Burjassot, presidit per la Regidora d’Educació, Laura Espinosa Pérez, ha celebrat la seua última sessió del curs 2016/17 en el Saló de Plens de l’Ajuntament. Una sessió en la qual s’han tractat diversos temes d’interès per a la comunitat educativa burjassotera.

Després de l’aprovació de l’acta de la sessió anterior, el CEM ha aprovat els tres dies no lectius per al curs escolar 2017/18 que seran el 7 de desembre, el 16 de març i el 30 d’abril per a passar, en el tercer punt de l’ordre del dia, i dins de les accions del projecte Burjassot Ciutat Educadora, a ser informat dels resultats de l’estudi descriptiu sobre violència escolar, realitzat entre l’alumnat de 5è  i 6è de primària dels centres escolars de Burjassot, pel tècnic responsable de mesures judicials al mig obert del Consistori. Un estudi que s’ha realitzat en els CEIP Fernando de los Ríos, Sant Joan de Ribera, El Pouet-Verge dels Desemparats i el Villar Palasí i en els col·legis San Miguel, Juan XXIII i La Fontaine.

Es tracta d’un estudi pilot amb el qual s’ha elaborat una fotografia inicial encaminada a la creació de l’Agència Municipal per a la promoció de la Cultura de Pau i la Prevenció de la Violència Escolar; agència que explicarà la figura del mediador, professional en la matèria, per a portar tots els casos que se li presenten.

Així mateix, també s’ha informat al CEM del gran acolliment que enguany ha tingut el Ple Infantil Municipal que seguirà la seua marxa el pròxim curs i que comptarà també, en el cas que siga necessari, amb formació per als seus membres o per als col·legis participants.

Professionals de CEMEF també han informat al CEM dels Programes Formatius de Qualificació Bàsica, assenyalant les quatre modalitats que ha sol·licitat l’Ajuntament per a aquest curs: Operacions de Lampisteria i Calefacció-climatització domèstica, Operacions Bàsiques de Cuina, Operacions de Fabricació Mecànica i Arranjaments i Adaptacions de peces i articles en tèxtil i pell.

Finalment, s’ha informat sobre les subvencions educatives municipals que, després de l’aprovació de l’Ordenança General de Subvencions per part del Ple, està previst que es convoquen al setembre i de la que s’està pendent que isca la nova normativa per a procedir a les eleccions del CEM.