El conseller d’Habitatge visita Burjassot per a supervisar les millores previstes en el Barri de les 613 Vivendes

26 octubre 2022|Burjassot

El vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, ha visitat Burjassot aquest matí (26-10-2022), per a reunir-se amb l’alcalde de la localitat, Rafa García, a fi de tractar l’estat de les actuacions que la Conselleria està duent a terme en el municipi, concretament la generació i renovació urbana previstes en el Barri de les 613 Vivendes, emmarcades en el Pla Estatal d’Habitatge 2018-2021. En la trobada també han sigut presents la directora general d’Habitatge i Regeneració Urbana, Elena Azcárraga, el regidor d’Urbanisme de Burjassot, Manuel Aragó, i el regidor de Serveis Municipals, Manuel Pérez Menero.

L’actuació comprén la rehabilitació de 108 vivendes i les obres de reurbanització dins de l’àmbit de les Àrees de Regeneració i Renovació Urbana i rural (ARRUR). Aquestes ajudes estan destinades a millorar l’accessibilitat tant dels habitatges individuals com de les comunitats de persones propietàries i inquilines; impulsar la regeneració i renovació urbana del barri i millorar les condicions paisatgístiques i d’urbanització de l’espai ocupat per les zones d’estacionament. En el cas de Burjassot, el municipi disposarà d’1.835.921 euros, 940.706 euros del Ministeri de Foment i 114.457 euros de la Generalitat Valenciana per a procedir al desenvolupament de les obres.

L’alcalde de Burjassot ha agraït la visita i l’interés del vicepresident per aquesta actuació i ha anunciat que abans de finalitzar l’any 2022 està previst la licitació de les obres. Per part seua, Illueca ha explicat que l’actuació es desenvoluparà en dues fases, en “un espai públic degradat i abandonat durant anys, caracteritzat per la manca d’accessibilitat, obstacles al mitjà urbà, àrees poc visibles i mal il·luminades, així com falta de zones verdes”. “Gràcies a aquesta intervenció, aquest barri serà accessible en millorar les seues condicions d’urbanització, la qual cosa comporta que els seus residents puguen gaudir d’espais més agradables per a la convivència i més zones verdes”.

Després de la reunió, el vicepresident i l’alcalde han visitat l’entorn dels 613 Vivendes de Burjassot, on s’escometran les actuacions.