El Díaz Pintado alberga la II Jornada de Portes Obertes dels Programes de Formació i Ocupació de Burjassot

20 maig 2022|Burjassot

El Centre Socioeducatiu Díaz Pintado ha albergat aquesta setmana la celebració de la II Jornada de Portes dels Programes de Formació i Ocupació gestionats per l’Ajuntament de Burjassot. Es tracta dels Programes de l’Escola Taller Et Formem Recicla’t, el Taller d’Ocupació Agenda 2030 i el Programa T’Avalem Noves Oportunitats.

El dia va començar en el Díaz Pintado, amb una sala d’actes abarrotada d’alumnat i equip docent que van assistir a la benvinguda i presentació de la jornada a càrrec de Carmen García, Cap del Servei de Formació de CEMEF SLU i en presència de l’alcalde de Burjassot Rafa García, del responsable de Governació, Juan Gabriel Sánchez; de la regidora d’Ocupació, Rosa Coca; de la regidora d’Educació, Manuela Carrero i del regidor de Serveis Municipals, Manuel Pérez Menero.

Els presents van tindre l’oportunitat de conéixer de prop i a fons tot el treball que els alumnes treballadors dels tres programes han vingut desenvolupant des que van començar a formar-se i a treballar, principalment en l’àmbit de la jardineria, a través d’uns vídeos gravats i editats per ells mateixos. Uns Vídeos divertits, elaborats i que constitueixen una bona crònica del treball realitzat en nombroses zones verdes del municipi i, a més, un bon espill del bon ambient que es respira entre l’alumnat i l’equip de docents, tots amb evidents ganes d’aprendre i treballar.

Finalitzada la presentació de la Jornada, els alumnes del Taller d’Ocupació Agenda 2030 van presentar el projecte #Unetealacorriente, que consisteix en la promoció del consum d’aigua de l’aixeta, com a mesura sostenible per a la cura de medi ambient, com a hàbit saludable i estalvi econòmic i com a pràctica per a la necessària reducció del plàstic. Els assistents van participar en un tast d’aigua en la qual havien d’endevinar si els diferents gots d’aigua que els donaven a provar corresponia a aigua de l’aixeta o a aigua embotellada i, a més, es van emportar una botella de metall per a poder unir-se al corrent.

La segona part de la jornada va consistir en la visita, als jardins del Díaz Pintado, pels diferents tallers de jardineria que havien muntat els alumnes dels diferents programes. Hi havia, per exemple, un interessant taller de Kokedamas. Es tracta d’unes plantes naturals elaborades de manera artesanal seguint una tècnica tradicional japonesa, que consisteix a albergar la planta en un test orgànic de molsa en forma de bola. També va destacar el taller d’elaboració de bombes de llavors perquè a més, qui participava en ell, s’emportava com a obsequi un canut per a guardar llavors, elaborat a partir de la canya de bambú.