L’Ecoparc mòbil de l’Emtre estarà a Burjassot de l’1 al 3 de març

22 febrer 2018|Burjassot

Ecoparque

Burjassot comptarà, en els primers dies del mes de març, concretament del dia 1 al dia 3, amb un Ecoparc mòbil que se situarà en l’aparcament de les Palmeres. L’Ecoparc mòbil arriba al municipi després de la petició, per part de l’Ajuntament de Burjassot, a través de l’Oficina de Sostenibilitat Local, dirigida per la regidora de Medi Ambient Lluna Àrias, a l’Entitat Metropolitana per al tractament de residus (Emtre), competent en la matèria.

L’emplaçament escollit per a la ubicació de l’Ecoparc mòbil, l’aparcament de les Palmeres, facilita a les veïnes i els veïns de Burjassot al fet que dipositen els seus residus amb el mínim esforç, ja que poden entrar, de manera fàcil amb els seus vehicles, fins al mateix punt on estarà situat l’Ecoparc. A més, la seua ubicació a escassos metres del Mercat Municipal l’Almara i del Centre d’Especialitats (l’ecoparc estarà situat a l’entrada a l’aparcament pel carrer Beniferri), grans zones de pas veïnal, facilita més si cap als ciutadans el fet de dipositar els residus generats d’ús domèstic per als quals no existeixen contenidors específics.

L’Ecoparc estarà obert el dijous 1 de març i el divendres 2 de març de 10 a 14 hores i de 16 a 19 hores, mentre que el dissabte 3 de març l’obertura serà només al matí, de 10 a 13 hores. Durant les tres jornades, des de l’Oficina de Sostenibilitat Local es repartiran 1.200 borses per a reciclatge a totes les persones que dipositen els seus residus en l’Ecoparc mòbil, contribuint així a una millor separació dels residus per al seu posterior tractament.

La ubicació de l’Ecoparc mòbil a Burjassot respon a les demandes veïnals que reclamaven disposar d’un lloc on dipositar els seus residus domèstics. L’acolliment que tinga per part de la ciutadania serà molt important de cara al futur, ja que depenent del seu ús, l’Ecoparc mòbil podrà tornar en diferents dates al municipi.

En paraules de la regidora de Medi Ambient, Lluna Àrias, “és una reivindicació històrica a Burjassot. Des de diferents col·lectius del poble s’ha demandat de manera reiterada la necessitat d’un Ecoparc. Per aquest motiu pensem que és una bona mesura mentre continuem treballant per un Ecoparc permanent. Animem a tota la ciutadania a fer ús d’aquesta instal·lació i que gràcies al seu èxit puguem tornar a rebre més unitats”.