El Govern d’Espanya aprova un nou estat d’alarma per a tot el país

25 octubre 2020|Burjassot

El Consell de Ministres extraordinari, celebrat en el matí d’aquest diumenge (25-10-2020) ha aprovat un nou estat d’alarma per a tota Espanya, a causa de la greu situació epidemiològica del país, immers en la segona ona de coronavirus i davant el notable augment de contagis registrats en els últims dies.

Així ho ha anunciat fa una hora escassa el president del Govern, Pedro Sánchez qui ha avançat que, encara que el nou estat d’alarma, que entrarà en vigor aquesta mateixa vesprada, tindrà una duració de 15 dies, la intenció del Govern és que aquest puga prolongar-se durant els pròxims sis mesos, fins al 9 de maig, si aconsegueix el suport del Congrés dels Diputats, on la pròrroga serà votada, previsiblement, dimarts que ve.

Real Decret de  926/2020, de 25 d’octubre, pel qual es declara l’estat d’alarma

Els presidents de les Comunitats Autònomes són, en aquest segon estat d’alarma, els qui tenen l’autoritat delegada per a la presa de decisions.

Aquest nou estat d’alarma no implica un confinament domiciliari total de la població però sí que estableix una limitació de la mobilitat nocturna, entre les 23h i les 6h, excepte casos justificats per motius laborals, mèdics, atenció a dependents o casos d’urgència o força major, amb caràcter general. Les comunitats autònomes tenen la possibilitat de modificar aquest horari en el tram d’una hora per davant i/o per darrere, des de les 22h i fins a les 7h. En el cas de la Comunitat Valenciana, l’horari de reducció de la mobilitat queda establit entre les 00h i les 6h.

Queda en mans de les comunitats autònomes decidir possibles confinaments perimetrals de comunitats o de localitats, podent-se fitar tant tot el territori autonòmic com uns altres més xicotets dins dels seus límits, com a províncies, localitats o, fins i tot, barris.

Quant a les reunions socials, l’estat d’alarma restringeix l’agrupació de persones, en reunions socials tant de caràcter públic com privat, a un màxim de sis persones, una norma ja vigent des d’ahir, en l’àmbit de la Comunitat Valenciana.