L’IES Federica Montseny aprova amb nota el seu I Congrés de Formació Professional

4 gener 2019|Burjassot

Congreso IES Federica

Era la seua primera experiència però a il·lusió i a ganes que tot isquera ben no els han guanyat. Des de l’equip de treball Erasmus FP i Educació Superior de l’IES Federica Montseny de Burjassot, comptant amb el suport del Claustre de Professors al que van presentar la seua iniciativa gens més tenir-la perfilada, s’engegava el I Congrés de Formació Professional de l’IES, iniciativa que sorgia de la #SemanaEuropeaFP 2018 de la Comissió Europea. 

Congrés que es va desenvolupar del 3 al 5 de desembre comptant amb la presència i el suport de l’Ajuntament de Burjassot, a través de la Regidoria d’Educació, dirigida per Olga Camps, participant també en una de les taules redones programades, concretament la relacionada amb la Formació Dual.

El director del centre, Juan A. Tatay Aranda, era l’encarregat d’inaugurar el Congrés i, després d’aquest acte, durant els dies de durada del Congrés es van succeir les xarrades, conferències, tallers “va començar a prendre forma i a poc a poc anàvem veient que sí, que érem capaços d’anar complint amb el nostre objectiu i, sobretot, comencem a sentir un orgull brutal del nostre alumnat, perquè van superar les nostres expectatives amb nota”, tal com han assenyalat des del centre.

L’acte de clausura, el 5 de desembre, va comptar amb la celebració d’una taula redona de “FPDual” en la qual es va comptar amb la participació de Rafael Chordá, en representació de Conselleria d’Educació i d’Olga Camps, Regidora d’Educació de l’Ajuntament de Burjassot. Conclosa la taula redona es va procedir a tancar el Congrés amb el lliurament de plaques de reconeixement a les empreses de FCT Dual, per la labor realitzada amb el nostre alumnat en la seua immediata inserció laboral.

“Tots els Departaments del centre han participat amb ganes i intensitat i amb la finalitat última sempre d’oferir, a la comunitat educativa, el coneixement de tot el que dia a dia s’està realitzant en el centre. La major part de les activitats han sigut preparades, dirigides i executades per l’alumnat, explicant sempre amb la nostra guia i orientació. En aquest sentit, a més hem pogut gaudir d’una intensa relació i treball intercicles. Les diferents famílies hem compartit experiències, metodologies, objectius… Aquests tres dies ens han permès conèixer-nos més i millor”, segons les mateixes fonts que han assenyalat que també part de l’alumnat i professorat de l’ESO ha format part del públic objectiu d’aquest Congrés “i ens sentim molt afortunats i agraïts d’haver pogut comptar amb ells”.

Tota la informació sobre el Congrés pot consultar-se en https://sites.google.com/iesfmontseny.com/semanaeuropeafpfmontseny/p%C3%A1gina-principal?authuser=1.