L’IES Federica Montseny celebra el Dia Internacional de les Dones amb intensitat

25 febrer 2021|Burjassot

Semana de la Dona IES Federica Montseny

L’IES Federica Montseny de Burjassot s’està preparant per a celebrar, al màxim, el Dia Internacional de les Dones, el 8 de març, amb tota la comunitat educativa del centre i, especialment, amb tots els grups d’alumnes de l’institut. Per a això, ha elaborat una programació especial que es desenvoluparà, tant dins com fora de les aules, des de l’1 de març i que ja s’està promocionant a través de les xarxes socials.

Així, durant la primera setmana lectiva del mes més reivindicatiu en matèria d’igualtat, la música interpretada per artistes femenines sonarà als patis de l’institut mentre que, a més, també s‘aniran col·locant a les aules les plaques commemoratives que s’han confeccionat sobre dones rellevants en diferents àmbits de la societat. D’altra banda i a través del compte d’Instagram de l’institut, s’aniran donant pistes sobre les instruccions per a poder participar en el Concurs de Kahoot especial 8M que el “Federica” ha organitzat i en el qual podran participar tant els alumnes de l’ESO i Batxillerat, com l’alumnat dels cicles formatius. El Kahoot és una útil eina digital que s’utilitza en l’àmbit educatiu per a aprendre i repassar conceptes de forma entretinguda, com si fora un concurs. La forma més comuna és mitjançant preguntes tipus test, encara que també hi ha espai per a la discussió i debat. Hi haurà tres premis: un altaveu Bluetooth el primer premi; uns auriculars sense fils el segon i un pendrive de 16GB, el tercer premi.

Després dels primers dies de preparació, els plats forts vindran durant la setmana del 8 al 12 de març. Al llarg d’aqueixos dies, els alumnes i alumnes participaran en el Concurs de Kahoot sobre el 8M i, orientada sobretot als cicles formatius, se celebrarà la xarrada “Les dificultats del col·lectiu trans en el mercat laboral” i tot l’alumnat podrà participar en diferents activitats relacionades amb el Dia Internacional de les Dones. Per part seua, el professorat també participarà en una jornada de formació sobre el concepte “Me too” i, tots, alumnes i professors, veuran com un gran cartell commemoratiu del 8 de març presideix, durant uns dies, un lloc preferent en l’institut.