L’IES Federica Montseny continua realitzant mobilitats amb el projecte Erasmus Escolar

17 abril 2023|Burjassot

L’IES Federica Montseny de Burjassot continua duent a terme mobilitats a l’estranger dins del projecte europeu Erasmus Escolar. Concretament, el centre burjassoter ha continuat la seua relació amb l’institut italià IIS Mosè Bianchi, a través del projecte Erasmus de llarga duració, iniciat el curs passat.

Dos dels alumnes que van acollir a les seues cases als estudiants italians que van cursar a Burjassot el tercer trimestre del curs passat, han gaudit de la mateixa experiència a Itàlia. Llum Ibáñez i Carlos Marrón, de quart de l’ESO, van viatjar a Monza al setembre per a estudiar i viure en aquesta ciutat pròxima a Milà durant dos mesos.

Per a Llum, “el millor del meu Erasmus ha sigut conéixer a la meua família d’acolliment. Ara tinc una família a Itàlia. A més, he aprés un nou idioma i parle italià amb fluïdesa“. En el cas de Carlos, va destacar que, “sens dubte, l’experiència ha sigut molt memorable i bona, i crec que val la pena per moltes raons, sense importar la duració: visitar altres països, conéixer noves persones, l’intercanvi cultural…“.

D’altra banda, després de les vacances de Nadal es van incorporar al centre burjassoter dues alumnes italianes, Elisa i Nadine, les quals han cursat quart de l’ESO i Primer de Batxiller, respectivament, fins a Falles. Es van allotjar a casa de dues famílies d’acolliment del centre, les de Raquel i Marta, de Tercer de l’ESO, que al seu torn estudiaran a Monza l’inici de pròxim curs.

Per a Elisa, alumna italiana, “el clima de la ciutat, la gent i l’escola han sigut una grata sorpresa. A part de deixar-me bells records i una meravellosa relació amb la família d’acolliment, aquesta experiència m’està ajudant a provar-me a mi mateixa“.

Les alumnes italianes van estar acompanyades de la seua professora d’espanyol, Aurora Martino, que va aprofitar el viatge per a realitzar una beca Job Shadowing en l’IES Federica Montseny i poder així observar com fan classe els docents de l’institut burjassoter.