L’IES Federica Montseny i l’ONG Farmamundi coordinen a Burjassot un programa d’Aprenentatge-Servei orientat als majors

14 març 2022|Burjassot

Aprendizaje Servicio Farmamundi

Les Regidories de Serveis Socials i Sanitat de l’Ajuntament de Burjassot, dirigides totes dues per Isabel María Mora, estan treballant en la posada en marxa d’un nou Programa d’Aprenentatge-Servei, coordinat amb l’ONG de cooperació i acció humanitària Farmamundi i l’institut local Federica Montseny.

La finalitat del programa és realitzar un pla de cures dirigit a les persones majors dependents en el Barri dels 613 Vivendes. El programa d’Aprenentatge i Servei està inclòs en el marc del “Projecte Maletí Pedagògic: La salut és a la teua mà (Fase III)” i es tracta d’un programa finançat per la Generalitat Valenciana en el qual es treballa amb comunitats educatives pertanyents a instituts d’educació secundària.

L’execució del programa tindrà lloc entre els mesos de març i maig de 2022 i consistirà, principalment, en la realització de visites domiciliàries regulars a les persones dependents per part de l’alumnat del Cicle de Formació professional en Cures Auxiliars d’Infermeria, tot això sota la coordinació i supervisió dels departaments de sanitat i serveis socials implicats i de l’ONG Farmamundi.

Així, els alumnes del cicle prestaran especial atenció a la mobilitat física i cognitiva dels majors així com secunde l pla emocional i psicosocial. El programa estarà permanentment supervisat per les tècniques municipals del Servei de Barris Inclusius i coordinadament amb el Departament de Dependència de l’Ajuntament de Burjassot. El programa compta amb la col·laboració de XarxaSalut.