L’IES Vicent Andrés Estellés celebra el Dia de l’Esport, movent-se a casa

6 abril 2020|Burjassot

Dia de l'Esport 6-04-2020

L’IES Vicent Andrés Estelés de Burjassot s’ha sumat a la iniciativa promoguda per la Fundació Trinidad Alfonso, juntament amb la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, adaptant la celebració del Dia de l’Esport, que és el 6 d’abril, a la situació actual de confinament en les llars, provocada per l’epidèmia de la COVID-19.

Així, des de l’institut burjassoter demanen la col·laboració de tota la comunitat educativa. Alumnes i alumnes, famílies, professors i antics alumnes, tots i totes estan cridats a participar, el 6 d’abril, en aquesta celebració, pujant els seus vídeos o fotos practicant exercici a casa, als seus comptes d’Instagram o de Twitter, esmentant a @ies_vae i a @comunitatesport i amb l’etiqueta #Diadelesport. El material ha de pujar-se aqueix mateix dia, 6 d’abril.

Des del centre es recomana que, per a facilitar l’edició posterior, les fotos i els vídeos han d’estar presos en horitzontal i, en el cas dels vídeos, que tinguen una duració de 5-10 segons. La idea és gravar-se o prendre’s alguna foto practicant algun tipus d’activitat física, a casa, i si és al costat de familiars o mascotes, millor que millor. Amb tot el material recopilat, l’institut participarà en un concurs per a poder aconseguir material esportiu.

D’altra banda, en la web de l’IES Vicent Andrés Estellés i en el seu compte de Facebook, es va pujant informació actualitzada sobre la rutina acadèmica del centre durant la quarantena, a més de xicotetes píndoles audiovisuals amb missatges d’ànim per a l’alumnat.

El 6 d’abril està declarat per l’ONU com a Dia Internacional de l’Esport per al Desenvolupament i la Pau. L’Organització Mundial de la Salut recomana, almenys, 150 minuts d’activitat física d’intensitat moderada o 75 minuts d’intensitat alta per setmana, o una combinació d’ambdues. També ofereix consells sobre com fer exercici en espais petits i sense equipament. Existeix una gran quantitat de materials en línia, gratuïts i accessibles, destinats a encoratjar a tots i a totes, a qualsevol edat i amb qualsevol condició física, a mantindre’s en moviment mentre dure aquest confinament.