L’Institut Municipal de Cultura i Joventut de Burjassot amplia les seues xarxes socials activant nous canals en Facebook i Instagram

6 febrer 2019|Burjassot

insta imcjb

L’Institut Municipal de Cultura i Joventut de Burjassot considera les xarxes socials com una oportunitat per a connectar amb la ciutadania i per a donar a conéixer l’oferta cultural que es programa en el municipi. Amb aqueixes premisses, la institució cultural ha apostat per activar nous canals de comunicació a través de Facebook i Instagram, els quals s’han sumat al perfil de Twitter, que ve funcionant des de febrer de 2015.

El propòsit de la presència activa en xarxes socials és recopilar en aquestes plataformes tota l’activitat cultural, tant de l’IMCJB com d’altres entitats, que es programa en els espais culturals que gestiona l’IMCJB i mantindre contacte amb altres agents culturals i socials que també difonen la seua activitat en xarxes socials. Tindre una presència activa en les xarxes socials permet consolidar una relació amb els ciutadans a través dels canals digitals, eines de difusió molt potents en l’actualitat. En aquest sentit, i segons les dades que ofereix Facebook, entre 10.000 i 15.000 persones majors de 18 anys, de Burjassot, interactuen en aquesta xarxa social cada mes.

Així, paral·lelament a aquests primers mesos de posada en marxa de tots dos canals, s’ha notat un considerable augment de les visites a la web municipal de cultura. En comparació amb el mateix període de l’any anterior, s’ha incrementat en més d’un 60% el trànsit al lloc web. Així, en els dos últims mesos, han sigut més de 10.000 les visites a la web de l’IMCJB i prop de 8.000 els usuaris que l’han consultada.

En aquesta primera fase, s’ha optat per alternar la informació de les activitats en Facebook amb sortejos d’entrades que regalen les companyies que actuen en el Teatre Tívoli o que se sortegen des del cinema Tívoli. La proposta de continguts per a Instagram, al ser una plataforma més visual, és promocionar els serveis i activitats de l’institut d’una manera més dinàmica i creativa.

Quant als usuaris de Facebook, el 40% dels seguidors resideixen a Burjassot i un 40% a València, el 3% a Godella, el 2% a Mislata, el 2% a Bétera i un 1% en Benimamet. Amb 125 publicacions, s’ha generat un engagement (nombre d’interaccions rebudes per cada 1000 persones aconseguides) del 75,42% i un abast orgànic de 23.390 persones. Respecte a les interaccions, s’han superat les 1.700, entre reaccions, comentaris, publicacions compartides i clics en l’enllaç.

A l’entorn d’Instagram, el 53% dels seguidors en aquesta xarxa social són de Burjassot, un 33% es localitzen a València i un 2% a Godella. En aquest període d’arrencada del canal, s’han publicat 23 post que han suposat 3.658 impressions, un abast de 2.106 persones, 364 visites al perfil i un engagement del 81,51%. El total d’interaccions ha ascendit a 179 entre m’agrada, comentaris i guardats. També s’han publicat 11 “històries” que han tingut un abast de 347 i un total de 417 impressions.