El Mercat del Bescanvi de llibres va tancar el 2019 amb més de 1.300 intercanvis

13 març 2020|Burjassot

Mercado del Trueque

És una de les activitats més esperades pels amants de la lectura. Una cita obligada en la planta baixa de la Casa de Cultura, cada últim dijous de mes. Es tracta del Mercat del Bescanvi de llibres, una activitat de foment de la lectura organitzada des de les Biblioteques municipals de Burjassot que, mes a mes, compta amb una major quantitat d’intercanvis.

Així, en el 2019, es van realitzar 1.322 intercanvis de llibres, sent el mes de juny el que destaca amb 289 canvis en tan sols una vesprada. Un altre mes en què també es va realitzar un gran intercanvi de llibres va ser setembre, amb 180 canvis, seguit de maig, amb 160 i abril, en ple Mes del Llibre, amb 145 intercanvis.

El Mercat del Bescanvi dóna la possibilitat als amants de la lectura, d’intercanviar llibres que ja s’han llegit per aquells que volen descobrir i que passaran a formar part de les seues biblioteques particulars.

Aquesta activitat s’uneix a les que, mes a mes i de manera gratuïta, programen les Biblioteques municipals per a fomentar l’hàbit lector entre la població, tant en el cas dels xiquets com dels adults, amb accions com a animacions lectores, el Club de Lectura o les presentacions de llibres, entre altres.