El xiquet Roc gaudeix de les figues, varietat Bordissot

17 juny 2020|Burjassot

Roque y Bordissot

Puntual a la seua cita com a fidel testimoni de l’esdevenir del Burjassot de hui i de sempre, Roc, un xiquet procedent d’un temps indeterminat amb la capacitat de viatjar pel temps i l’espai, ha tornat a aparéixer en la realitat de Burjassot, com fa cada dimecres des que es produïra el confinament.

Com ja hauran detectat els seus seguidors, una de les passions d’aquest espavilat xiquet és cuidar el seu paladar, a base de xicotets manjars. I d’això tracta, precisament, el relat de les memòries de Roc d’aquesta setmana. De quan alguns matins d’estiu, Roc s’alçava prompte i, sense desdejunar, deixava a sa mare amb la paraula en la boca per a enfilar el pas lleuger cap a l’horta. Allí li esperava el seu bon amic Paco, un savi agricultor de Burjassot…i també el seu desdejuni: un bon grapat de dolces figues “Bordissot”. D’aquesta varietat autòctona de figuera de Burjassot i dels seus coneixements de l’horta local parlarà Roque, en la història d’aquesta setmana.

Per a descobrir-la, els seguidors de Roque ja poden accedir al RELAT i al VÍDEO, els quals estan disponibles en la web municipal. La setmana vinent, Roque ens presenta al seu pare, amb el qual li encantava, de tant en tant, escapar-se a la gran ciutat, València…en el trenet.