El Ple Municipal de novembre posa l’accent en les necessitats educatives especials

1 desembre 2016|Burjassot

La sessió ordinària del Ple Municipal de Burjassot, corresponent al mes de novembre i celebrada dimarts passat dia 29, va servir per a aprovar diferents mocions presentades pels partits polítics que integren la Corporació Municipal: PSPV-PSOE, Compromís, PP, Ciudadanos, EU i Totes amb Burjassot.

En primer lloc i de manera conjunta, tots els grups van presentar una moció per a sol·licitar a la Conselleria d’Educació, Recerca, Cultura i Esport, “dotació per als centres educatius públics de Burjassot de recursos personals d’educació especial, tals com a educadors d’Educació Especial i de mestres de Pedagogia Terapèutica i Audició, a fi que l’alumnat amb necessitats educatives especials puga desenvolupar les seues capacitats en un context normalitzat i inclusiu i disposar de l’atenció dels especialistes d’educació especial”. També se sol·licita a la Conselleria “que garantisca a les famílies, el dret reconegut per llei, de triar el tipus d’educació i el centre escolar que volen per als seus fills. Dret que s’està veient qüestionat, especialment en el cas d’alumnat amb necessitats educatives especials”. I finalment, “sol·licitar a la Conselleria la revisió dels recursos personals dels centres educatius de Burjassot, per a donar resposta a la complexa realitat d’educativa del municipi”.

Sense deixar l’àrea de Benestar Social, el grup municipal PSOE va presentar una moció, que es va aprovar per unanimitat, per a la creació d’una unitat específica de comunicació i llenguatge a Burjassot. Aquesta unitat aniria orientada a l’alumnat amb necessitats educatives especials, derivades del Trastorn Espectre Autista (TEA). Així, entre els acords aprovats, s’arreplega “sol·licitar a la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport la creació d’una unitat específica de Comunicació i llenguatge, en algun dels centres educatius de titularitat pública, situats a Burjassot responent així a una necessitat històrica del municipi”. La ubicació d’aquesta unitat específica de Comunicació i llenguatge “podria constituir-se com un recurs de zona, per a altres municipis pròxims i ben comunicats amb Burjassot”. Per la seua banda, la moció arreplega el compromís municipal “d’implementar, mitjançant pictogrames, tots els senyals vials mitjançant una retolació estàndard, basada en pictogrames que permeta identificar tots els espais públics, així com la utilització dels nous panells informatius col·locats per tot el municipi amb la finalitat de millorar la integració dels xiquets amb TEA i altres trastorns, mitjançant aquest sistema de comunicació no verbal”.

Per la seua banda, el grup municipal Compromís va presentar una moció per a recolzar el nou model d’ensenyament plurilingüe, a fi que l’alumnat valencià puga acreditar coneixements de valencià, castellà i anglés. Una moció que es va aprovar amb els vots a favor de PSOE, Compromís i Esquerra Unida i amb els vots en contra de Partit Popular, Ciudadanos i Totes amb Burjassot. Així, del text es deriven acords per a “recolzar a la Conselleria d’Educació, Recerca, Cultura i Esport a l’hora de posar les bases necessàries per a avançar cap a un plurilingüisme real i efectiu amb base pedagògica i rigor científic, amb l’objectiu de corregir la situació d’inferioritat del valencià i el desconeixement generalitzat de l’anglés entre l’alumnat valencià”; “emplaçar a aquesta Conselleria al fet que vetle perquè l’alumnat finalitze els cicles educatius obligatoris amb un coneixement real del valencià, del castellà i de l’anglés”, així com sol·licitar-li “que pose a l’abast dels docents les eines necessàries per a avançar cap al plurilingüisme”.

Així mateix, tots els grups polítics van presentar una moció conjunta per a la creació d’una comissió de recerca per a tractar tots els assumptes d’interés, relacionats amb el departament de la Policia Local de Burjassot. Va quedar també aprovada una moció conjunta, presentada per tots els partits polítics, sobre l’adhesió a la petició de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) que sol·licita una Llei urgent d’Habitatge a la Comunitat Valenciana que resolga els problemes d’emergència habitacional.

Finalment, el Ple va ratificar i va aprovar ahir la moció presentada per tots els grups polítics amb representació, per a la regularització de tot el personal laboral del Consistori, amb antiguitat major de 24 mesos en un termini de 36 mesos, perquè dit personal passe a ser personal indefinit no fix. L’acord conjunt insta a la prefectura de Recursos Humans de l’Ajuntament a iniciar els tràmits corresponents per a la regularització del referit personal laboral. Aquesta mesura afecta entorn de 70 treballadors de l’Ajuntament de Burjassot.