El projecte 50/50 per a l’estalvi energètic en la comunitat educativa avança amb la seua presentació a l’alumnat de Burjassot

7 octubre 2021|Burjassot

Proyecto 50 50

L’Ajuntament de Burjassot, a través de les regidories de Transició Ecològica i d’Educació s’ha sumat al Projecte 50/50, que té com a objectiu transversal la reducció i l’estalvi d’energia i aigua en l’àmbit dels centres educatius. Després de la presentació del projecte en el Consistori, que va tindre lloc el mes de juliol passat per part de l’Oficina de Sostenibilitat Local del municipi i de l’empresa adjudicatària, Aeioluz, el projecte 50/50 ha arribat, ara al setembre, fins als claustres i l’alumnat de 5é i 6é de primària dels col·legis de Burjassot que, en aquesta primera experiència, s’han sumat al projecte 50/50: Les Sitges, Miguel Bordonau i El Pouet.

A través de diferents tallers que han tingut lloc al llarg del mes passat, tant els professors com els alumnes han adquirit uns primers coneixements en matèria d’eficiència energètica, tant referent a la reducció del consum d’energia com en l’estalvi econòmic que aqueixa reducció implica. Així, de manera pràctica, tots i totes aniran aprenent útils pràctiques i hàbits per a reduir el consum de llum i aigua en el context del centre educatiu, els quals també poden aplicar a casa.

Així, el projecte 50/50 en el qual participen aquests tres col·legis de Burjassot busca una conscienciació en foment d’hàbits de consum sostenibles per a així aconseguir un canvi progressiu de conductes entorn del consum d’energia i aigua. En aquest cas, a més, part d’aquesta conscienciació s’aconsegueix a partir d’un incentiu econòmic que acaba revertint en els propis centres educatius, segons l’estalvi energètic que aquests hagen aconseguit en un període de temps determinat. Se’l denomina Projecte 50/50 perquè el 50% de l’estalvi generat s’entrega al centre educatiu en qüestió, en forma de premi econòmic per a invertir-ho en el que aquest decidisca. Quant al 50% restant, l’organisme encarregat del manteniment dels centres públics, en aquest cas l’Ajuntament de Burjassot, es compromet a destinar-lo a xicotetes inversions d’eficiència energètica en aquests centres amb els quals generar nous estalvis.