El projecte Creando Escuela, realitzat en les Escoles Municipals de Burjassot, seleccionat per a la III edició d’Encontres

4 juny 2018|Burjassot

PICUV Creando Escuela 8-06-2018

La comunitat educativa de les Escoles Infantils Municipals de Burjassot estan d’enhorabona ja que el projecte d’innovació educativa #CreandoEscuela, en el qual ambdues escoles han participat intensament al llarg d’aquest curs, ha sigut seleccionat per a formar part de la III edició d’Encontres 2018, una trobada organitzada per la Plataforma d’Inciatives Culturals de València (PICUV). Es tracta d’un punt de trobada per a conéixer, difondre i crear xarxes entre els projectes participatius i innovadors. Enguany, i segons l’organització, l’esdeveniment es focalitza en la cultura participativa en la ciutat de València com a espai de reflexió i d’unió en un moment de fort creixement i canvi cultural que es viu en la ciutat.

En el marc del complet programa d’aquesta edició, el projecte #CreandoEscuela desenvolupat a Burjassot es presentarà divendres que ve 8 de juny, a les 13:30h en el Teatre El Musical, en ple barri del Cabanyal. Desenvolupat entre octubre i novembre de 2017, el projecte “Creando Escuela. Mosaicos Vivos”, impulsat des de la regidoria d’Educació, dins del Pla Burjassot Ciutat Educadora, i a través de la plataforma “Luminaria. Arte y Aprenendizaje”, consistia en la creació de dos murals col·lectius en les Escoles Infantils Municipals, Isabel la Catòlica i 613 Vivendes, involucrant a tota la comunitat escolar, així com a altres entitats i/o associacions de tots dos barris. Així, el projecte va concloure, al gener, amb la presentació de les intervencions artístiques realitzades sobre les façanes dels centres educatius: dos mosaics que llueixen des de llavors en ambdues façanes i que van ser elaborats comunitària i participativament entre els equips docents d’ambdues escoles, les famílies, així com els veïns i veïnes de cada barri que van voler implicar-se.

Encontres 2018 és possible gràcies a la regidoria d’Acció Cultural de l’Ajuntament de València i el Teatre El Musical, comptant amb el patrocini de Las Naves, AU Agenda Urbana i Caixa Popular, a més de la col·laboració de la regidoria d’Innovació i Gestió del Coneixement, la regidoria de Participació Ciutadana i Acció Veïnal, la Universitat Politècnica de València, el Màster en Gestió Cultural i de Lanzadera.

En la seua tercera edició, Encontres es vol reafirmar com a esdeveniment de referència per a la gestió cultural en la ciutat de València. Així mateix, pretén alçar-se com a lloc de trobada per a totes aquelles persones que es dediquen a la cosa artística i sociocultural, on conéixer noves idees, fer contactes i descobrir el que succeeix, en aquest àmbit, en la ciutat.