El projecte ‘Ser dona al sud 2023” del Fons Valencià per la Solidaritat arriba a Burjassot

20 març 2023|Burjassot

Des de 23/03/2023 fins a 23/03/2023

El mes de març a Burjassot ha estat marcat per la celebració de nombroses activitats relacionades amb la commemoració del Dia Internacional de la Dona. Per a concloure la programació, arriba a Burjassot “Ser dona al Sud 2023”, un projecte de sensibilització que realitza el Fons Valencià per la Solidaritat, amb el finançament de la Diputació de València, en el marc de la celebració del 8 de març, Dia Internacional de la Dona, i que en 2023 arriba a la seua decimo setena edició.

L’objectiu del projecte és donar a conéixer la realitat de les dones als països del Sud, acostant així a la societat valenciana el testimoniatge de dones que treballen pels seus drets i el de les seues comunitats i municipis, i que destaquen pel seu fonamental paper en el desenvolupament local. La presentació del projecte a Burjassot tindrà lloc dijous que ve 23 de març, a les 18.30 h, en el Saló de Plens del Consistori. L’activitat constarà d’una conferència sobre cooperativisme, artesania i feminisme que es completarà amb una exposició. Durant la conferència, hi haurà testimoniatges en primera persona sobre la realitat de les dones artesanes a l’Equador i la seua lluita per la consecució de la igualtat i contra la violència de gènere als països del Sud.

La delegació d’aquesta edició del projecte “Ser dona al sud” compta amb els testimoniatges de Zoila Matilde Chimborazo Lema, presidenta de la cooperativa Pare Rafael González; Flor Alexandra Lema Acevedo, gerent de la mateixa cooperativa; Francisco Danilo, director de desenvolupament social del govern autònom descentralitzat municipal del Cantó Biblián i Karol Estefanía Crespo Saquicela, tècnica de suport social del Cantó Biblián.