El Punt Violeta de l’Ajuntament de Burjassot estarà present en les festes patronals

31 juliol 2019|Burjassot

Reunión Punto Violeta
Punto Violeta2

El pròxim 2 d’agost Burjassot se submergirà en les seues festes patronals en les quals no faltaran les actuacions musicals, els actes més tradicionals i les nits de revetla. Tot això suposarà la reunió d’un gran nombre de persones en cadascun dels actes que, pot servir de pretext perquè es produïsquen abusos o agressions sexuals. Per a previndre aquestes accions i que les dones de Burjassot se senten segures i ateses en els actes que es programaran amb motiu de les Festes Patronals, l’Ajuntament situarà un Punt Violeta en els actes més multitudinaris.

Des d’Espai dona, el servei integral d’atenció a les dones del Consistori, dirigit per l’Alcalde de Burjassot, Rafa García, s’ha treballat de manera conjunta amb les Regidories de Policia i Seguretat Ciutadana i Festes, dirigides per Juan Manuel Hernando i Manuel Pérez Menero, respectivament, per a començar amb la ubicació d’aquest punt en les Festes Patronals, que es desenvoluparan del 2 al 16 d’agost. Punt en el qual, enguany, també estaran les tècnics de la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives de l’Ajuntament de Burjassot (UPCCA), en aquest cas per a previndre la ingesta descontrolada d’alcohol o de qualsevol tipus de substància.

El Punt Violeta consistirà en una carpa que estarà els dies 9, 11, 12, 13 i 15 d’agost, aquest últim acompanyat per la UPCCA, amb la finalitat de ser un punt segur on poder informar-se i ser atesa en el cas de tindre dubtes o de patir qualsevol tipus d’intimidació i on també s’aconsellarà sobre la importància de no ingerir alcohol o altres substàncies de manera incontrolada. Estarà ubicat on tinga lugar l’activitat festiva.

Punto web

L’objectiu del Punt Violeta és informar i gestionar, si fora necessari, possibles agressions masclistes, estant per a això també en contacte directe amb la Policia Local i el Cos Nacional de Policia. I, al mateix temps, tal com s’ha assenyalat i per part de les tècnics de la *UPCCA, donar consells perquè totes les persones que gaudeixen de les festes ho facen amb control i amb responsabilitat a l’hora d’ingerir qualsevol tipus de beguda alcohòlica.