El Servei Psicopedagògic Municipal atén 415 xiquets en la campanya de detecció i prevenció de dificultats maduratives des de la seua posada en funcionament

3 març 2015|Burjassot

Des de la posada en funcionament de la campanya de detecció i prevenció de dificultats maduratives per a xiquets de 2-3 anys, en el curs escolar 2011/12, el Servei Psicopedagògic Municipal de l’Ajuntament de Burjassot, dependent de la Regidoria d’Educació, dirigida per Adela Pérez, ha atés 415 xiquets del poble.

La campanya fa el seguiment dels xiquets escolaritzats en les Escoles Infantils públiques i/o municipals, que van a passar a 2n cicle d’educació infantil en el següent curs escolar. L’objectiu d’aquest seguiment és observar “si els xiquets presenten dificultats en el seu procés maduratiu i preveure els recursos educatius més adequats perquè la seua escolarització siga el més òptima possible”, tal com han assenyalat des del propi servei municipal.

Les professionals del servei desenvolupen la campanya mitjançant dues actuacions, en la primera duen a terme una valoració madurativa dels xiquets i, en la segona, s’entrevisten amb les famílies per conèixer els hàbits i les conductes dels menuts a casa.

Dels 415 xiquets atesos pel Servei, s’han detectat al voltant d’un 30% amb algun tipus de dificultat madurativa, compensatòria o de falta d’hàbits, ajudant les famílies dels menuts en la solució de les mateixes.