L’ultrafondista de Burjassot, Eduardo L. Gómez, campió del món en 50 Km Màster

14 novembre 2023|Burjassot

Eduardo, alcalde y concejal Deportes

Eduardo L. Gómez, ultrafondista i maratonià de Burjassot, s’ha proclamat campió del món Màster en la prova de 50 Km, celebrada recentment en Hyderabad (l’Índia). Per part seua, la també atleta del Club d’Atletimse Els Sitges, Mireia Sosa, tanca un 2023 excepcional, sent esta la seua tercera actuació internacional i entrant en la meta de Hyderabad com la millor atleta espanyola, en el lloc 17. Uns excel·lents resultats per part de tots dos corredors que col·loquen al club burjassoter en el cim de la llarga distància.

Amb unes condicions meteorològiques bastant extremes (temperatura de 28 graus, sensació tèrmica de 34 graus i humitat del 78%), Eduardo L. Gómez partia amb unes molèsties aparegudes la setmana anterior al campionat, aconseguint així i tot proclamar-se campió de la seua categoria, gràcies a una bona gestió de la prova. Ell mateix ho explica: “un inoportú trencament de la fàscia superficial del sartorio amb el vast medial em va condicionar a intentar lluitar únicament pel podi del Campionat i desistir del rècord d’Espanya en la meua categoria. Si no, haguera sigut un suïcidi, atés que el dolor d’inici limitava l’amplitud de camallada, amb el que vaig haver de limitar-me a intentar perseguir i ‘executar’ als meus rivals, i així va ser. Els primers 15 quilòmetres van ser molt durs pels continus canvis de ritme que imposaven els meus rivals i fins al km 30 no vaig veure el triomf al meu abast, just quan es va començar a calfar l’ambient. Estic veritablement content del que he aconseguit, i sobretot, d’haver sigut capaç de gestionar este contratemps”, explica el propi atleta.

Per part seua, l’atleta Mireia Sosa va haver de canviar també d’estratègia i renunciar a la intenció inicial de millorar la marca, donades les condicions meteorològiques. Les dificultats afegides el van obligar a pensar únicament en la supervivència (dos atletes espanyols masculins i dues femenines van haver de retirar-se). Fins i tot amb tot, Mireia anava per a fer marca fins al km 35, però butllofes al peu i el circuit (pujades i baixades), van fer que haguera de canviar fins a la biomecànica de carrera. “Vaig baixar el ritme en el km 37, pensant fonamentalment a acabar la prova. Llàstima que l’equip femení va tindre les dues retirades que van impedir que pogueren lluitar pel podi col·lectiu”, ha afegit l’atleta de Els Sitges.

Este dilluns 13 de novembre, el director tècnic del Club i campió ha sigut rebut a l’Ajuntament de Burjassot, per l’alcalde, Rafa García, i pel regidor d’Esports, Juan Gabriel Sánchez, els qui han mostrat el seu suport i reconeixement al treball realitzat i, sobretot, als triomfs aconseguits pels esportistes burjassoters. Eduardo L. Gómez, com a director tècnic del club local i responsable directe de la secció d’ultrafons, ha declarat estar “orgullosíssim del paper realitzant i de la visibilitat que té l’ultrafons, no sols amb la nostra secció de corredors, sinó també per l’organització del Festival d’Ultrafons i dels Campionats Nacionals celebrats a Burjassot en 2023. La salut de l’ultrafons burjassoter està garantida”.

Gómez, que ja va ser medallista de bronze Màster en 100 km en el Mundial de Croàcia 2018 i amb nombrosos podis en campionats nacionals de 100 km, ha aconseguit així la seua sisena participació en un mundial d’ultra: Doha, Los Alcázares, Croàcia i Berlín, en les proves de 100 km, i l’Europeu de 50k de l’any passat, en Sotillo de la Adrada. Amb 42 maratons a les seues cames, 23 d’ells per davall de les 3 hores, Eduardo porta més de 43 anys practicant la carrera a peu. Soci des de la seua fundació de la Societat Esportiva Els Sitges, des de 1992 exerceix de director tècnic del club burjassoter.