L’Ultrafons de Burjassot torna a brillar en el Mundial amb un quart i un cinqué lloc femení per al CA Els Sitges

14 setembre 2022|Burjassot

CA Els Sitges Berlín

L’expedició burjassotera cap al Campionat del Món d’Ultrafons, que es va disputar el passat cap de setmana del 2 al 4 de setembre a Berlín, ha tornat amb uns excel·lents resultats que confirmen l’hegemonia del Club d’Atletisme Els Sitges en la llarga distància, no sols a nivell nacional sinó també internacional. I és que les dues atletes femenines que participaven, Katherine Mülhoff i Eva Pareja, no sols van complir amb les seues expectatives, sinó que van millorar les seues marques personals en més de mitja hora. Per part seua, Eduardo L. Gómez, representant masculí del club i fins a la celebració de la prova, defensor del bronze mundial, va haver de retirar-se en el quilòmetre 50 per problemes en els isquiotibials. 

Tant per a Katharine Mülhoff com per a Eva Pareja es tractava del seu debut en un Mundial Màster. Ambdues partien amb l’objectiu d’aconseguir el Top 5 amb una marca entorn de les 8h 30’. Objectiu que van complir amb matemàtica precisió ja que l’espanyola es va fer amb la quarta plaça de la seua categoria (W35) en completar els 100 km en 8h 34’ 58”, rodant a un ritme mitjà de 5’ 09”. A penes quatre minuts més tard, Katharine entrava en meta cobrint el recorregut amb un temps de 8h 38’ 14” i quedant en cinquena posició. Marques que, a més, confirmen el potencial del club de l’Horta entre les dones del panorama nacional on, tan sols Carmen María Pérez (que va ser tercera en W40 amb 7h 47 ’14) va estar per davant d’elles. Katherine, a més, obtenia aqueixa marca la mínima oficial que la Federació Alemanya exigeix per a la selecció nacional germànica, sent a més la primera de les dones alemanyes.

La prova masculina arrancava amb interessants opcions per als atletes espanyols que comptaven amb grans aspirants al podi, en les diferents categories. En la de M50, Eduardo L. Gómez partia, sens dubte, amb l’esperança de defensar el bronze aconseguit en 2018 a Croàcia. I si una inoportuna lesió en els isquiotibials no li haguera impedit seguir en el km 50, sens dubte que l’haguera aconseguit. A aqueixes altures es mantenia tercer a un ritme de 7h 30’, amb el qual haguera millorat la seua millor marca personal.

Aquesta era la quarta participació en un Mundial per al veterà ultrafondista de Burjassot qui ja era conscient de les dificultats,sabíem que anava a ser difícil repetir podi atés que la suspensió del Mundial de 2020, per la pandèmia, ha fet que hàgem hagut d’esperar 4 anys des d’aquell preuat bronze, que a més va suposar la meua millor marca personal de 7h 43”, explicava l’atleta. “Un tancament de la temporada agredolça per a mi, després de tot un estiu de sacrifici i més de 2.500 km d’entrenaments exigents de cara a l’objectiu principal de l’any, però crec que cal assumir-lo amb esportivitat com a part del procés d’entrenament i competició d’elit”, ha afegit Eduardo L. Gómez. “D’altra banda -ha conclòs l’incombustible corredor- com a entrenador personal de les nostres dones estic orgullosíssim del resultat obtingut, ja que conec de primera mà els sacrificis que també han hagut de realitzar per a aconseguir aquest extraordinari resultat. Així que la salut de l’ultrafons burjassoter està garantida”.