El veí de Burjassot, J. Ramón López Carceller, dona exemplars del seu llibre, ‘Recuerdos de Marxalenes’, a la Biblioteca Municipal

13 juny 2022|Burjassot

Recuerdos de Marchalenes

José Ramón López Carceller, veí de Burjassot, acaba de presentar el seu llibre Recuerdos de Marxalenes. Una casualidad hecha realidad, una obra amb la qual José Ramón ha volgut fer un homenatge a la seua esposa morta, Ana Cortés, a més de recordar la història del barri valencià que va veure nàixer a aquesta. Amb motiu de la publicació, José Ramón ha volgut tindre un gest amb el seu municipi i, recentment, ha obsequiat amb un exemplar del seu llibre a la Biblioteca Municipal de Burjassot, amb una visita a aquesta, acompanyat del regidor de Cultura, Javier Naharros.

En la introducció del llibre, José Ramón explica els motius pels quals va decidir a posar per escrit totes les vivències que la seua esposa solia explicar-li sobre la seua infantesa i adolescència en el peculiar barri valencià. Al llarg de les pàgines, l’autor aprofundeix en la història i cultura de Marxalenes, descrivint les alqueries que en aqueix barri van existir, el conegut com a Hort de l’Estrela i les seues vicissituds, Bombas Gens, els monestirs que antany van estar situats en el barri o l’església de Santiago Apòstol. Altres passatges del llibre estan dedicats al Club de l’Amistat de la parròquia Santiago Apòstol, a l’Hort de l’Estrela o a l’escriptor i orador Luis Bertrán Lluch Garín, que va ser veí del barri amb la seua nombrosa família.

La publicació es completa amb una exposició gràfica amb plànols i fotografies d’aquesta barriada així com una amb una llarga descripció dels topònims de l’horta valenciana.