‘El vuelo de las mariposas’, de Manel Fernández Roca, arriba a la Casa de Cultura

27 febrer 2023|Burjassot

Des de 02/03/2023 fins a 02/03/2023

El vuelo de las mariposas

Dijous que ve 2 de març, a les 19.00 hores, boniques papallones convertides en lletres i amb forma de poemes volaran cap a la Casa de Cultura de Burjassot. En una vesprada molt especial tindrà lloc la presentació del llibre El vuelo de las mariposas, del burjassoter Manel Fernández Roca, una obra editada per Círculo Rojo i amb portada dissenyada per Isabel María Mora. La presentació es completarà amb l’acompanyament musical de l’associació Montau.

Serà una presentació molt especial, com s’ha assenyalat, perquè amb aquest poemari, Manel vol recordar a un altre burjassotense, Toni Anada, que va deixar la seua empremta en el municipi també amb les seues lletres.

Tal com Manel assenyala, aquest poemari està escrit “en record d’un bon amic que va marxar massa prompte, Toni Ananda. Ens unien moltes coses, especialment, la poesia, i el teatre; les nostres converses sempre giraven en aqueix sentit i el tinc sempre present en la meua memòria. Amb aquest llibre de poesies, ‘El vuelo de las mariposas’, sempre estaràs en el record, estigues on estigues, amic”.

Nascut a Burjassot, Manel és una persona activa en el voluntariat, col·labora amb Mambré (Càritas), Creu Roja o en el CIPI (Consell independent de Protecció a la Infància) i això li ha portat al fet que les seues poesies tinguen contingut social. Es va iniciar en l’escriptura amb articles en les xarxes socials sobre la pobresa, la violència de gènere i el bon tracte a la infància, reflectint posteriorment en les seues poesies tots aquests assumptes socials. Aquesta part la va combinar amb l’escriptura i direcció de les seues obres de teatre, acompanyades sempre d’una poesia.

Pasarela de la vidaKoan Tu No o Estamos pero no nos veis, són algunes de les seues creacions i, actualmen, està a l’espera de l’estrena de l’obra de teatre El dolor oculto, centrada en la malaltia de la fibromiàlgia i dedicada a les persones que més la pateixen, especialment, les dones.

Aquesta obra de teatre s’uneix a la gran quantitat de creacions literàries que també està preparant i que, pròximament, seran també realitat.