Els comerciants del Mercat Municipal decideixen per majoria quedar-se en la ubicació actual

3 desembre 2015|Burjassot

Després de diversos mesos de reunions, i després de la petició de l’Ajuntament de Burjassot als comerciants del mercat de pronunciar-se per escrit sobre la seua decisió de quedar-se en l’actual ubicació o traslladar-se a l’antic mercat, ahir van tornar a reunir-se tots amb l’alcalde de Burjassot, Rafa García, i el regidor de Mercats i Comerç, Roc Senent, per tractar definitivament la seua decisió sobre aquest tema.

La consulta, que es va realitzar fa un mes, i a la qual s’havia de respondre per escrit a l’Ajuntament, ha donat com a resultat que la majoria dels comerciants del mercat municipal volen quedar-se en la ubicació actual, i no desplaçar-se a la ubicació original, en el carrer Jorge Juan. Amb aquesta decisió ja presa pels interessats, és el moment d’articular quin serà l’ús comercial futur que es donarà a aquest edifici, recentment adequat, i objecte també d’obres de millora en els plans de la Diputació.

En aquests moments, i en paraules de l’alcalde, “ja tenim la decisió que s’havia de prendre per part dels comerciants, que eren els qui realment havien de decidir. Aquest Ajuntament estava disposat a assumir la decisió que els interessats adoptaren, tant tornar a l’antiga ubicació, com quedar-se en l’actual. Ja han decidit, i volen l’actual, amb la qual cosa, ara podem avançar en moltes coses, però principalment, podem avançar en la dinamització del Nucli Antic i el municipi en general amb una consulta popular que permeta optar entre diferents maneres de gestió de l’espai, sempre amb un ús comercial intrínsec a la seua futura dedicació”.

Òbviament, davant la decisió de quedar-se, l’Ajuntament realitzarà les inversions que siguen necessàries perquè l’edifici on se situen actualment passe de ser una ubicació provisional a una ubicació definitiva. S’estudiaran a partir de gener totes les necessitats que es siguen convenients per a aquest objectiu, des de fer banys definitius, a millorar el paviment, o alternatives també de dinamització del comerç que s’estudiaran des de l’àrea responsable”, afirma l’alcalde.

Entre les decisions que també s’estan barallant per a la dinamització de la zona, a més de la consulta popular, és sondejar als mercaders ambulants dels dimecres, un possible trasllat del mercat al carrer Jorge Juan, la seua ubicació original, “aquesta mesura s’estudiarà en un futur pròxim, amb una consulta a tots els interessats, i seran ells mateix també qui decidisquen allò que siga més convenient. La dinamització econòmica i social de l’àrea i del municipi és un dels nostres objectius de legislatura com a Equip de Govern i el nostre treball anirà encaminat a aconseguir que la reactivació econòmica siga una realitat”.