En el Mes del Llibre, les Biblioteques Municipals llancen noves propostes de lectura per a xiquets i joves

8 abril 2020|Burjassot

lecturas

Arran de la celebració, el passat 2 d’abril, del Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil i amb la finalitat de continuar incentivant el plaer de llegir entre els més joves, les Biblioteques Municipals de Burjassot llancen noves i interessants propostes perquè els més menuts aprenguen a gaudir de la lectura, al mateix temps que s’uneixen a la campanya #Joemquedeacasallegint. Aquestes són algunes de les propostes:

La Fundació Germán Sánchez Ruipérez ofereix 30 vídeo contes per a xiquets mentre que AEDA (Associació de professionals de la narració oral) ofereix llistats de narradors i narradores que estan realitzant activitats en línia.

Per part seua, el famosíssim mag Harry Potter també es queda aquests dies a casa. L’autora de la saga, J. K. Rowling, qui, per cert, acaba d’anunciar en les seues xarxes socials que ha superat la COVID-19, ha creat “Harry Potter at home” (Harry Potter a casa), un centre digital amb informació i activitats “perquè pares, fills i cuidadors descobrisquen la màgia d’Harry Potter, llegint o escoltant, solos o en companyia dels seus sers estimats, mentre romanen a casa”.

Conjuntament amb la web oficial WizardingWorld, Rowling ha llançat aquesta pàgina, amb gran quantitat d’activitats creatives i artesanals: vídeos de manualitats màgiques, articles divertits, concursos, endevinalles…, tot tant per a lectors primerencs com per a aquells que ja estan familiaritzats amb el món màgic. El lloc web, que s’ofereix de manera gratuïta, es presenta amb el lema: “Estem llançant un encanteri de desterrament per avorriment!”. Com a primera activitat, s’ofereix gratis durant el mes d’abril l’audiollibre de “Harry Potter y la piedra filosofal”.

Per part seua, les editorials s’han afanyat també a preparar activitats, que se sumen a tot el que han posat a la disposició dels xiquets i joves per a fer-los més suportable la quarantena:

KalandraKa: per als més xicotets, l’editorial Kalandraka ofereix contes contats per alguns dels seus autors.

Anaya: en el seu canal de Youtube, ofereix contes narrats per autors i les seues recomanacions lectores.

Penguin: amb el hagstag #yomequedoencasaleyendo, publiquen materials descarregables i comuniquen la programació de contacontes.

Planeta: es pot accedir diferents obres i activitats en el seu web, on també té lloc el concurs “Minihéroes contra el malvado Señor C-Virus”, que proposa a les famílies crear un conte conjunt. El termini conclou el 9 d’abril. El conte guanyador serà llegit per l’autora Anna Llanas en les xarxes socials de @kidsplanetlibros i, a més, el seu autor o autora s’emportarà un lot de cinc llibres de la seua elecció.

També és possible descarregar sense cost “Mi nombre es Stilton, Gerónimo Stilton”, “El león, la bruja y el armario (Crónicas de Narnia, 1)”, i «Planeta Manga 1».

Editorial SM: Continguts interactius, trobades amb autors, així com lectures diàries en directe en les xarxes socials. A més, ofereix continguts educatius en Clan i en La 2 de TVE.

En l’univers de les aplicacions es troba l’app gratuïta «Te Cuento», una aplicació pensada per a persones sordes que permet reproduir llibres traduïts a la llengua de signes, i que els xiquets i adults sords i oïdors componguen, graven i editen els seus propis contes en la llengua de signes espanyola, a través de vídeos o imatges que poden editar, guardar i compartir amb altres usuaris que tinguen l’aplicació.

L’app està disponible per a Android i es presenta com una biblioteca virtual específica per a persones sordes en la qual s’han anat incorporant gradualment edicions de contes i llibres traduïts a la llengua de signes espanyola, com “Platero y yo”, “El ángel caído”, “La Reina de los mares” o “Qué divertido es comer fruta!”. L’objectiu és promoure l’hàbit lector i la creació literària entre infància i joventut sorda a través de la llengua de signes espanyola, i facilitar la labor que famílies i professionals realitzen en aquest àmbit.