En juny finalitzen els tallers d’Espai Dona “Gaudeix expressant-te” i Creixement personal amb perspectiva de gènere

8 juny 2015|Burjassot

Els tallers destinats a les dones d’Espai Dona, servei integral d’atenció a la dona de l’Ajuntament de Burjassot, finalitzen en aquest mes de juny. Tant el taller “Gaudeix expressant-te” com el de Creixement personal amb perspectiva de gènere es prendran unes merescudes vacances després d’aquests mesos de treball amb les dones de Burjassot.

Tots dos tallers, amb l’objectiu comú de donar el benestar amb perspectiva de gènere, estan destinats a dones amb la finalitat de tractar, des de la citada perspectiva de gènere “aquelles situacions que les priven del benestar, fent ús d’una àmplia disciplina artística com és el teatre”, tal com han assenyalat des d’Espai Dona.

En el cas del taller d’iniciació al teatre, “Gaudeix expressant-te”, impartit per la dramaturga, directora, actriu i pedagoga, Antonia Bueno, veïna de Burjassot, es realitza des de l’any 2013 amb dos objectius: d’una banda, que les dones tinguen un millor coneixement del seu cos i la seua ment, com un tot integrat, la qual cosa redunda en un major nivell de salut i felicitat i, d’altra, descobrir la seua riquesa corporal i energètica, a través de l’expressivitat, aprenent a aplicar-la en la seua vida quotidiana, de manera que aquesta siga més sana i gratificant.

El taller, de marcat caràcter pràctic, s’ha impartit en el Centre Socioeducatiu Díaz Pintado i, el pròxim 18 de juny a les 19 hores, en aqueix mateix espai municipal, posarà en escena una mostra del treball desenvolupat.

El taller de Creixement personal amb perspectiva de gènere, a càrrec de la psicòloga Natalia Bellver i de l’educadora social Dora García, s’ha desenvolupat de manera paral·lela al de teatre, iniciant les seues activitats el passat mes de gener. En aquest cas, mitjançant el contingut de les seues sessions s’orienta a les dones “en l’adquisició i/o millora de les seues habilitats personals i de comunicació, a través de la reflexió i l’anàlisi”, tot açò per facilitar el descobriment del propi valor, apoderament, “i realitzar canvis per minimitzar o eliminar els seus malestars psicològics, sempre en clau de gènere”.

Dos tallers en un, tal com han assenyalat des d’Espai Dona, que es complementen a la perfecció per treballar cos i ment.