Es presenta el Voluntariat pel Valencià a Burjassot

10 març 2015|Burjassot

El Castell de Burjassot, seu del Col·legi Major Sant Joan de Ribera, albergarà el pròxim 13 de març, a les 19.00 h, l’acte de presentació del Voluntariat pel Valencià, un projecte de promoció del valencià en el qual es formen parelles lingüístiques de persones que dominen l’idioma i persones interessades a aprendre la llengua. A través de converses setmanals d’una hora i durant un mínim de 10 setmanes, aquest programa de voluntariat ha aconseguit crear més de 3.000 parelles.

A Burjassot, la iniciativa d’introduir el Voluntariat és de la Regidoria de Promoció de Valencià, dirigida per Lluna Àrias. La creació de les parelles, així com el seguiment, es realitza des d’Aviva Burjassot, el servei municipal de promoció del valencià. Aquesta activitat es realitza en coordinació amb Escola Valenciana, que s’encarrega de facilitar el material que utilitzaran voluntaris i aprenents.

En l’acte del divendres, intervindran tant la regidora de Promoció del Valencià, Lluna Àrias, com el president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno. Coincideix, a més, que aqueixa mateixa nit, a partir de les 21.00 h, en l’Auditori de Burjassot, s’estrena el concert de la Gira amb el qual Escola Valenciana celebra tots els anys les Trobades d’Escoles en Valencià, i que en aquesta edició de 2015 reuneix a Zoo, Auxili, Smoking Souls i Vadebo.

Des de la seua creació en 2005, el Voluntariat pel Valencià ha arribat a més de 50 municipis valencians i ha aconseguit la xifra de 3.000 parelles lingüístiques, amb tan bons resultats que les persones inicialment aprenentes han acabat per ser voluntàries.

Les persones que desitgen assistir a la presentació han de confirmar-ho en el telèfon 96 316 05 00 (ext. 3704) o en el correu electrònic aviva-ayto@burjassot.es. Després de la presentació, se servirà un refrigeri elaborat pel Servei de Cuina del Col·legi Major.