Espai Dona Burjassot finalitza el Taller d’apoderament per al canvi dirigit a dones

5 juny 2019|Burjassot

Pacto de Estado violencia de género ok

Espai dona, el Servei Municipal d’Atenció Integral a la Dona de Burjassot, dirigit des de la regidoria de Polítiques d’Igualtat per la regidora Lluna Àrias, ha finalitzat recentment la segona edició del Taller d’apoderament dirigit a dones. El taller, que s’ha desenvolupat entre febrer i maig de 2019, ha constat de dotze sessions i s’ha desenvolupat gràcies als fons procedents del Pacte d’Estat contra la violència de gènere.

Dirigit a dones de 18 a 75 anys, el taller proposava la continuïtat d’una ruta d’apoderament de les dones a través, sobretot, de l’autoconeixement i de la desconstrucció de nombrosos mites i creences. A través de les diferents sessions, es tracta de guiar a les dones participants en el desenvolupament d’un pensament crític sobre la societat patriarcal en la qual han crescut, al mateix temps que se’ls convida a actuar amb coherència, responsablement envers elles mateixes i les seues necessitats, sobre la base de les seues pròpies eleccions.

Segons l’anàlisi dels resultats oferits per Espai dona, “aquest taller ha significat una experiència vivencial per a cada participant facilitant que, en aquest procés de “autoconeixement”, hagen descobert claus de si mateixes que els permetran identificar, fàcilment, aquells mecanismes que poden derivar en cicles negatius al mateix temps que els serà més fàcil construir relacions de bon tracte i igualtat”. El taller d’apoderament també facilita que cada dona trobe la manera de passar a l’acció, liderant els seus propis canvis, i l’experiència de grup, estructura habitual dels tallers, ha possibilitat la construcció d’una xarxa de suport per a la igualtat entre elles.

Testimoniatges en primera persona com: “Jo, al que més he aprés és a enfortir la meua autoestima. Tenia moltes pors i ací les he poguts traure. Ara sent que la meua autoestima està molt bé i, a nivell d’emocions, he pogut expressar tot el que portava dins. Tot això m’ha donat força per a lluitar. Ara soc jo qui porta la batuta” reflecteixen el nivell d’apoderament que, sobre les dones participants, ha tingut aquest taller, impartit des d’Espai Dona per a dones de Burjassot.