Espai Dona informa sobre qüestions jurídiques relacionades amb el règim de visites de menors, durant el confinament

14 abril 2020|Burjassot

Espai Dona, el Servei Municipal d’Atenció Integral a les Dones de l’Ajuntament de Burjassot, ha elaborat un document que recull una sèrie de qüestions jurídiques sobre el règim de custòdia i visites establit judicialmement per a les filles/fills menors d’edat, durant la vigència de l’estat d’alarma, decretat pel Govern el passat 14 de març, a causa de la crisi sanitària generada per la *COVID-19.

El document ha sigut elaborat per Amparo Andrés, advocada del servei juridic d’Espai Dona i té com a objecte resoldre els possibles dubtes que puga tindre la ciutadania respecte a aquests assumptes.

Així, el document, que es pot consultar i descarregar en la web municipal, destaca en primer lloc que les persones progenitores han d’actuar sempre guiades per l’interés dels seus fills/es, vetlant per la seua seguretat, la seua cura i també per la seua salut, evitant sempre riscos innecessaris, existisca o no una resolució judicial que acorde un règim de visites.

Quan existisca un règim de visites o de custòdia establit judicialment, aquest haurà de complir-se sempre, en interés dels fills i filles i conforme a la resolució judicial, estant permesa la lliure circulació per la via pública per a lliurament i recollida dels/les menors, tal com establisca la resolució judicial. Es recomana portar amb si la resolució judicial per a justificar el trasllat.