Espai Dona i la UPCCA aborden el tema “Dona i tabac”

3 juny 2020|Burjassot

Des de 04/06/2020 fins a 04/06/2020

Espai Dona- Dona i Tabac OK

Després del bon acolliment per part de la ciutadania dels directes realitzats el mes de maig dins del programa “Dona i salut”, Espai Dona, el servei municipal d’atenció integral a les dones de l’Ajuntament de Burjassot, proposa al municipi un nou directe, en aquesta ocasió, juntament amb la Unitat de Prevenció Comunitària en conductes addictives (UPCCA).

El directe tindrà lloc el dijous 4 de juny, a les 19h,  en el Facebook d’Espai Dona i el tema a tractar serà “Dona i tabac”; tema d’interés que ha sigut demandat per la pròpia ciutadania. Aquest nou directe estarà impartit per Mª Eugenia Giménez, Psicòloga de la UPCCA de l’Ajuntament de Burjassot.

Segons s’informava ja en 2010, des de la Direcció General de Salut Pública, en l’informe de l’OMS, “Les dones i la salut: les dades de hui, l’agenda de demà”, s’aportaven proves que la publicitat del tabac es concentra cada vegada més en les xiquetes. Les dades de 151 països indiquen que al voltant del 70% de les adolescents fumen cigarrets, enfront del 12% dels xics de la mateixa edat.

D’altra banda, en el Conveni Marc de l’OMS per al Control del Tabac es reconeix “la necessitat d’estratègies de control del tabac específiques en funció del gènere” així com d’una “plena participació de la dona en tots els nivells de la formulació” de polítiques i l’aplicació de mesures de control del tabac. I no sols amb aquesta substància, sinó que la diferència de gènere és evident tant en l’ús, com en el tractament de diferents addiccions.