Espai Dona organitza una jornada formativa de prevenció de la violència sexual en adolescents

9 febrer 2015|Burjassot

L’Ajuntament de Burjassot, a través d’Espai Dona, servei integral d’atenció a la dona dirigit per la regidora Lluna Àrias, ha organitzat una jornada gratuïta de formació per presentar al municipi el Programa Irene; programa que té com a objectiu la informació, la formació i la prevenció de la violència sexual en adolescents i joves.

La prevenció i/o detecció d’aquest tipus de violència entre els joves és de vital importància i, per aquest motiu, des d’Espai Dona, s’ha volgut fer extensible el projecte a la resta de la ciutadania perquè col·laboren i detecten aquest tipus de violència i puguen ajudar també en la seua eradicació. Per a açò, ha organitzat la citada jornada, oberta a tots els veïns de Burjassot, que tindrà lloc dijous que ve 12 de febrer a les 19 h en el Centre Social Isaac Peral (c/Isaac Peral, 67).

L’objectiu d’aquesta jornada és que tant pares, mares, docents o, en general, totes aquelles persones que estan en contacte amb els joves, puguen detectar un cas de violència sexual i ajudar a qui l’estiga patint. La jornada estarà impartida per Mireia Gascón i Macarena Gil, Pedagoga i Psicòloga respectivament, encarregades de la formació i la informació d’aquest programa, i les quals també s’encarregaran de la formació dels professionals.

L’Ajuntament de Burjassot signava en 2014 un conveni, amb l’Institut Nacional de la Dona, per desenvolupar el Programa Irene per prevenir la violència sexual entre els joves a través del desenvolupament de diferents tallers en els centres educatius del municipi encaminats al fet que els menors siguen conscients del significat d’una agressió sexual, per què es produeixen, l’actitud davant aquest tipus de delictes i el coneixement dels recursos que existeixen i com usar-los. El programa està cofinançat pel Fondo Social Europeu, període 2014-2020.