Espai Dona presenta la programació per a celebrar el Dia Internacional de les Dones a Burjassot

20 febrer 2018|Burjassot

Des de 05/03/2018 fins a 08/03/2018

Activitats dona valencià OK

El pròxim 8 de març se celebra el Dia Internacional de la Dona i, per a commemorar-ho, la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Burjassot dirigida per la regidora Lluna Àrias, a través d’Espai Dona, ha presentat una programació amb una sèrie d’activitats culturals i reivindicatives que començaran el dilluns 5 de març.

Aqueix dia, a les 18h, en la Casa de Cultura, tindrà lloc la presentació del llibre “Terra, mar i aire”, que comptarà amb la presència de l’autora, Patricia Campos Domenech, Isabel García Sánchez, diputada delegada de Joventut, Esports i Igualtat de la Diputació de València i Lluna Àrias, regidora de Benestar Social, Medi ambient i Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Burjassot. Amb el seu llibre, Patricia Campos ofereix un recorregut autobiogràfic i testimonial que va des de la seua infància, la seua passió pel futbol, els primers anys d’universitat, fins a la passió per volar que la va espentar a entrar en l’Armada espanyola com a pilot de reactor. A més, el llibre és també un relat íntim sobre el descobriment de la pròpia sexualitat, així com un relat que evidencia les tensions de gènere existents dins de l’exèrcit. Després de la presentació “Terra, mar i aire”, en la Cafeteria Les Arts de la Casa de Cultura, s’inaugurarà l’exposició de l’artista George Riemann.

El dimarts 6 de març, el Saló d’Actes de l’Ajuntament acollirà, a les 20h, la presentació de la nova edició de “Dones amb Iniciativa”, que presentarà la Regidoria de Promoció Econòmica, dirigida per Roc Senent, a través de CEMEF. Habitual sempre en les activitats commemoratives del Dia de la Dona, el teatre també estarà present de la mà de l’Associació Teatral Paraules i Dons que, el dimecres 7 de març, en el Tívoli presentarà “Escenaris d%o2019Igualtat”, amb entrada gratuïta i amb un obsequi per als assistents. La representació començarà a les 19h i es tracta d’una obra fragmentada en sis escenes diferents, però que alhora comparteixen un eix temàtic comú. Amb la dona com a protagonista, l’Associació Teatral Paraules i Dons presentarà una obra reivindicativa i instructiva que sorprendrà a les persones assistents i també les convidarà a reflexionar sobre la situació i el paper de les dones en el nostre món.

El dijous 8 de març, Dia Internacional de la Dona, el passeig de Concepción Arenal serà l’escenari per a la celebració d’una jornada de reivindicació. El dia d’activitats començarà a les 10:30h, amb una classe oberta de chikung terapèutic, impartida per Yolo, mestra habitual del taller de chikung terapèutic d’Espai Dona. A les 11:30h, totes les persones assistents, a les quals se’ls convida a acudir a la jornada amb una peça de color violeta, crearan el mural “Coneixes els micromachismes? Més tard, a les 12h, tindrà lloc la lectura del Manifest reivindicatiu pel Dia Internacional de les Dones i, a continuació, s’inaugurarà l’obra guanyadora del Concurs per la Igualtat de l’artista local Vicente Coca que, a partir d’ara, es podrà contemplar en el passeig de Concepción Arenal.

Finalment, el mateix dijous, a les 17h, totes les persones que s’hagen inscrit, es concentraran en la Plaça de l’Ajuntament per a acudir en grup i amb l’animació de la batukada GreenGos, a la manifestació pel Dia Internacional de les Dones, que se celebrarà a València, a partir de les 18 h. Per a poder ocupar una plaça, gratuïta, en l’autobús d’Espai Dona, cal inscriure’s, amb data límit fins al 7 de març, enviant un correu electrònic a serveidinamitzacio@ayto-burjassot.es, cridant al 96 390 67 18 o acudint a la seu d’Espai Dona (c/ Colón, 40).