Espai Dona programa diferents activitats per commemorar el Dia Internacional contra la Violència de Gènere

6 novembre 2015|Burjassot

El proper 25 de novembre, el món sencer tornarà a dir un NO rotund contra la violència de gènere. També ho va a fer Burjassot que, des del servei integral d’atenció a la dona, Espai Dona, dirigit per la Regidora Lluna Àrias, ha programat, del 20 al 25 de novembre, diferents activitats a les quals tot el municipi està convidat i a partir de les quals mostrarà la seua repulsa a aquest tipus de violència.

Enguany, les activitats començaran el divendres 20 de novembre a les 19 h en la Casa de Cultura amb la xerrada, “Una Mirada a la Dona Refugiada”, impartida per personal de l’Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats/as (ACNUR). Les persones que facen la ponència explicaran als presents el treball que desenvolupa l’entitat a més de presentar els testimonis d’algunes dones refugiades. Des d’Espai Dona, “creiem que es tracta d’un tema important i actual, on les dones tenen una especial implicació, ja que, com ens mostraran, les persones refugiades són en la seua majoria dones que han hagut de fugir dels seus països d’origen per culpa de la violència masclista“.

El testimoni ho agafarà la VI Volta a Peu contra la violència de gènere i les drogodependències que, amb el lema “De qui depén? Depén del teu!”, tindrà lloc el diumenge 22 de novembre a partir de les 11 hores. Tindrà un recorregut total de 4km que discorrerà per les principals vies de Burjassot. Tant l’eixida com la línia de meta estaran situades en la Plaça de l’Ajuntament. Les inscripcions poden realitzar-se en la web www.megustacorrer.com , fins al 19 de novembre.

El dilluns 23 de novembre la cita serà a les 19 hores en la Casa de Cultura, espai municipal que acollirà la projecció del curtmetratge “María”, presentat per José Antonio Burriel, president de l’associació No más Violencia de Género. Després de la projecció hi haurà un debat en el qual intervindran la fiscal Susana Gisbert, la periodista Loreto Ochando i l’escriptora Alicia Muñoz.

Alicia serà la protagonista de la vesprada del 24 de novembre, ja que presentarà, també en la Casa de Cultura a les 19 hores, la seua novel·la contra la violència masclista “Ponerse alas”.

Les activitats d’aquests dies es tancaran el dimecres 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència de Gènere, amb la lectura, en la Casa de Cultura a les 19 hores, del manifest commemoratiu del dia i, a més, una vegada finalitzada la mateixa, es posarà en escena, de la mà del Grup de Teatre Juan José Navarro de l’AV Lauri Volpi la performance “Salir Corriendo”,sobre l’assetjament, el maltractament i la lluita d’una mateixa per eixir d’aqueixa situació”, tal com han assenyalat fonts d’Espai Dona.

A tots aquests actes s’uneixen les xerrades que, al llarg de tot el mes de novembre, Espai Dona i la Unitat de Prevenció en Conductes Addictives (UPCCA) de l’Ajuntament de Burjassot estan realitzant en els centres educatius del municipi amb l’objectiu d’ajudar als estudiants a identificar qualsevol tipus de dependència, ja siga emocional o a una substància, i així prevenir relacions tòxiques i/o el consum de substàncies addictives.