Espai Dona programa un taller d’autodefensa feminista i autoestima

12 setembre 2019|Burjassot

Taller autodefensa feminista Espai Dona septiembre 2015

Espai Dona, el Servei d’Atenció Integral a la Dona de l’Ajuntament de Burjassot, ha organitzat un taller d’autodefensa feminista i autoestima dedicat a dones, que tindrà lloc en els pròxims dies. El taller, que constarà de quatre sessions, està impartit per Feministes Autònomes, un col·lectiu de tres dones que procedeixen de diversos grups d’autodefensa feminista i que es van formar a València cap a l’any 2005. Des d’Espai dona s’ha decidit no donar a conéixer el lloc ni les dates concretes del taller, per a preservar la seguretat de les alumnes.

Els objectius que persegueix aquest taller passen per ajudar les dones que assistisquen a reconéixer als agressors i les situacions de violència per a poder actuar i, sobretot, per a poder previndre-les; evitar situacions de perill i aprendre tècniques senzilles per a poder defensar-se de possibles agressions sexistes en la vida quotidiana; revisar les creences i prejudicis que afavoreixen actituds masclistes i violentes, tant a nivell social com a nivell personal; desenvolupar l’autoestima mitjançant l’autodefensa; desenvolupar una consciència corporal i certes ferramentes psicològiques així com desenvolupar la intuïció i la confiança en una mateixa, entre altres.

A més, el taller també proporcionarà tècniques de relaxació i enfortiment, passos a seguir davant una agressió, informació legal i contactes útils, entre altres continguts.