Finalitzen els treballs de pintura i manteniment a la Biblioteca d’Adults

21 desembre 2021|Burjassot

Poc més de dues setmanes han durat els treballs de manteniment, especialment de pintura, en les instal·lacions de la Biblioteca d’Adults de Burjassot, situada en la segona planta de la Casa de Cultura. Així i finalitzades ja les últimes tasques de reubicació del mobiliari, que han fet guanyar alguna zona i racó més per a la lectura i/o l’estudi, i alguns detalls d’última hora, la renovada Biblioteca ha obert de nou la porta als usuaris i usuàries, en el seu horari habitual, de 8.15 h a 20: 45h.

L’espai, tant la sala principal com la Sala Vicent Andrés Estellés, pintat de blanc i amb un to bordeus en part de les columnes que recorren l’estada, ha guanyat en amplitud i lluminositat, condicions importants per a l’estudi i la lectura. I el canvi ha sigut notable per a millor, tal com ens han manifestat els primers usuaris i usuàries a utilitzar la renovada biblioteca”, ha declarat el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Burjassot, Javier Naharros.

A més, amb motiu de la reobertura de la Biblioteca, la regidoria de Cultura i l’Equip de Biblioteques han volgut donar a conéixer a la ciutadania la història de la Biblioteca Municipal. Així, els visitants que acudisquen a la Casa de Cultura trobaran, en una de les ales de la planta baixa, una xicoteta però peculiar exposició que recull diferents documents i objectes històrics relacionats amb la Biblioteca.

Els primers carnets de socis i sòcies emesos; fotografies i actes de Jurats de diferents concursos d’arts plàstiques, l’organització de les quals estava vinculada a la Biblioteca; actes, escrits varis i inventaris; fotografies de visites il·lustres com la de Miguel Bordonau o Marco Díaz Pintado i fins a una mítica Underwood, una de les primeres màquines d’escriure que va haver-hi a la Biblioteca són alguns dels elements que componen la mostra. Es tracta, en definitiva, d’un breu i agradable passeig, a través del temps, que submergeix al visitant en els primers anys de marxa d’aquesta Biblioteca, inaugurada el 24 d’agost de 1947.