Gat abandonat

21 setembre 2016|Burjassot

Aquest gat ha aparegut abandonat a la Devesa del Castell. La regidoria de Benestar Animal, dirigida per Olga Camps, vol insistir en què abandonar a un gat domèstic en una colònia de gats, com és el cas de la Devesa, o deixar-lo al carrer, pensant que es buscarà la vida, es tradueix en destinar al gat o gata a una mort segura. 

El pas de la llar al carrer suposa un canvi brusc i difícil per als gats. L’animal ha d’aprendre des de zero a sobreviure i això és molt difícil si no se li ha ensenyat des de xicotet. En primer lloc, un gat domèstic no està acostumat a veure vehicles. Açò provoca poca precaució a l’hora de creuar la carretera, la qual cosa es tradueix en una gran probabilitat de ser atropellat. Un altre risc és la presència de gossos. Un gat domèstic mai ha necessitat aprendre a escapar i amagar-se, per la qual cosa davant la persecució d’un gos, no com actuar.

D’altra banda, els gats busquen llocs càlids per a protegir-se del fred. No obstant açò, ells no solen conèixer el risc que suposen aquests llocs, com a rodes o motors de cotxes.

A més, els gats “de casa” mai han après a protegir-se d’altres felins. Açò els fa molt vulnerables a ser víctimes greus de baralles quan intenten apropiar-se de territori o establir-se en colònies ja creades. A més, a través d’atacs com a mossegades, tenen probabilitat de ser contagiats de malalties tals com la leucèmia.

I, per últim, la major dificultat a la qual s’enfronta un gat abandonat és la cerca de menjar. Ells sempre han sabut on trobar el menjar en les seues cases, però mai han après a trobar-ne en el carrer. Açò els situa en un gran desavantatge enfront dels gats de carrer.

Les persones interessades a adoptar, poden posar-se en contacte amb la Societat Protectora d’Animals de Burjassot (SPAB).

Telèfons de contacte: 655 68 58 59/ 675 74 07 32

e-mail: protectoraburjassot@gmail.com