Gran participació en els Premis Sambori Burjassot 2015

2 abril 2015|Burjassot

La Sala Polivalent del Centre Cultural Tívoli de Burjassot s’omplí ahir dimecres (01-04-2015) de gom a gom per a conéixer els guanyadors de l’edició local del Sambori.

El concurs literari en valencià de la Fundació Sambori (Escola Valenciana) havia convocat, a través de la Coordinadora pel Valencià de l’Horta Nord (Escola Valenciana) i l’Agència de Promoció del Valencià de Burjassot (Aviva), els centres educatius públics d’Infantil, Primària i Secundària. En l’acte d’ahir, presidit per Lluna Arias, regidora de Promoció del Valencià i Àngel Martí, vicepresident de Fundació Sambori, es repartiren 11 premis, dos dels quals col·lectius i als més menuts: l’alumnat d’Infantil de 4 anys (CEIP Sant Joan de Ribera) i de 5 anys (CEIP Miguel Bordonau). Els guanyadors de Primària són alumnes de l’escoles Sant Joan de Ribera, Miguel Bordonau i Villar Palasí.

Els premis per a Secundària recaigueren en alumnes dels IES Comarcal i Vicent Andrés Estellés. La regidora de Promoció del Valencià va agrair la participació i la presència d’alumnes, mestres, pares i mares i va destacar la importància de la lectura i de la creativitat literària. Per últim, va desitjar que l’edició d’enguany siga la primera de moltes edicions locals del Premi Sambori, que el 18 d’abril celebra la final comarcal a Godella, i el 29 d’abril la gran final a la Universitat de València, concretament al Campus de Burjassot. Per això, Àngel Martí va desitjar sort als premiats d’ahir perquè siguen finalistes al seu propi poble. Al repartiment de premis es va sumar també Emili Altur, regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Burjassot.

L’acte, va comptar amb l’animació i conducció de l’Assaig Animat i Enric Esteve, que feren cantar i ballar el públic, on hi havia una gran presència de les AMPA dels centres, molt actives en l’edició local del Sambori i gràcies a les quals ha sigut un èxit de participació.