Guia d’orientació psicològica per a les famílies durant el període de confinament

27 març 2020|Burjassot

guía educación

L’Ajuntament de Burjassot vol compartir amb les famílies la guia “Ens quedem a casa” que ha editat la Conselleria d’Educació, en col·laboració amb el Col·legi Oficial de Psicologia de la Comunitat Valenciana, per a orientar a les famílies, des del punt de vista educatiu i psicològic, durant el període de confinament generat per la covid-19. Un període que, a més de paralitzar les classes, també ha deixat congelat el temps dels menors dedicat a les activitats extraescolars, a l’esport o a la socialització i l’oci amb altres menors.

Adaptar-se a tots aqueixos canvis en les rutines diàries de xiquets, adolescents o adults, suposa un necessari aprenentatge que aquesta guia pretén facilitar, oferint a les famílies eines útils i informació per al desenvolupament saludable dels menors, atenent les seues necessitats en totes les àrees: cognitiva, motora, de comunicació i llenguatge, social i afectiva.

Saber informar-se correctament, rutines i oci en família, expressió de les emocions o corresponsabilitat en l’adolescència són alguns dels apartats amb els quals aquesta guia orientativa convida a quedar-se a casa, cuidant molts aspectes del benestar familiar.