Joan Miquel presenta al cinquè episodi de “Burjassot para taula” un arròs amb fenoll, una recepta gitana repleta de sabor

16 novembre 2018|Burjassot

Burjassot para taula 5

Arriba el cinquè episodi de “Burjassot para taula” de la mà de Joan Miquel, membre de la comunitat gitana de Burjassot. Al llarg de l’episodi, Joan Miquel mostra com preparar un plat d’hivern, tradicional de la cuina gitana, un arròs amb fenoll. Aquest és un plat de cullera senzill, amb uns productes quotidians que es remunten a les arrels històriques d’aquesta ètnia estesa arreu del món impulsada pel seu caràcter nòmada.

A més a més, Joan Miquel, aprofita per a comentar els orígens històrics dels gitanos, així com la seua llengua pròpia, el caló, llengua –com el valencià- que ha patit nombroses censures i repressions al llarg de la història, fins el punt d’haver quedat reduïda només a algunes paraules. Joan Miquel expressa el seu desig de recuperar aquesta llengua i reivindica que s’haurien de crear noves vies que permeteren l’aprenentatge del caló entre els més joves. La cuina gitana és sinònim de familiaritat, cultura i arrels històriques, que utilitza la gastronomia com a punt de reunió per a gaudir i estimar les persones més properes.

“Burjassot para taula” és un projecte culinari que descobreix els lligams amb els veïns i veïnes de Burjassot procedents de cultures diferents. Està realitzat per l’Agència de Promoció del Valencià, AVIVA Burjassot, dirigida per la regidora Maria Viu.