L’Agrupació Musical Los Silos posa rumb a Kerkrade per a participar en el Festival Internacional de Bandes de Música

11 juliol 2022|Burjassot

Des de 16/07/2022 fins a 16/07/2022

AM Los Silos destino Kerkrade

Porten molts mesos i moltes hores invertides en preparació, estudi i assajos i, ara, amb el treball fet, arriba l’hora de la veritat. L’Agrupació Musical Los Silos expandeix fronteres, es corda el cinturó de seguretat i, aquesta mateixa setmana, amb més de cent músics a bord, posa rumb a l’estranger per a tocar… a Holanda. El destí és il·lusionant i exigent: el World Music Contest de Kerkrade (WMC), un dels Festivals de Música de Banda i de Músics en general més reconeguts a nivell internacional, coneguda també la seua celebració com les Olimpíades de la Música per reunir-se durant un mes cada quatre anys, en aquesta ciutat dels Països Baixos, el milloret de la música a escala mundial. L’última edició va ser en 2017 i, després de l’aturada pandèmica, l’edició de 2022 arriba carregada d’il·lusió i força.

L’expedició de Los Silos, sense comptar amb una avançada que viatjarà abans per temes de logística, posarà rumb a Kerkrade, ciutat holandesa que alberga el certamen musical, divendres que ve 15 de juliol i, per a donar a pedrís als músics i representar a Burjassot al temps, viatjarà també fins a Holanda l’alcalde de Burjassot, Rafa García, el regidor de Cultura i Joventut, Javier Naharros i el regidor de Festes, Manuel Pérez Menero.

L’actuació de la Banda Simfònica de la A.M Los Silos està programada, dins de la primera secció Wing Bands (formacions de vent, la qual cosa equival a Espanya a bandes simfòniques) per al dissabte 16 de juliol, a les 16.05 h. En la seua secció, els de Burjassot competiran amb bandes simfòniques d’alt nivell arribades d’Alemanya, Holanda, Bèlgica, entre altres països, així com amb uns paisans valencians, la Banda Simfònica de Tavernes de la Valldigna.

Els burjassoters que vulguen seguir l’actuació de la Banda, podran fer-ho en la Sala d’Actes de la Casa de Cultura on, des de les 15:30h, es realitzarà la retransmissió del festival en streaming. 

Per a la seua actuació en el WMC, que ha de durar un total de 40 minuts, Los Silos, sota la direcció de Javier López Salón, ha preparat un repertori de tres peces conformades per un pasdoble, Cielo andaluz (P. Marquina); la peça obligatòria Nitescence Crepúsculaire (A. Kosmicki) i L’illa dels pensaments (J. Súñer). En paraules del president de l’A. M. Los Silos, Paco Piñero, “viatgem amb una il·lusió impressionant ja que és la primera vegada en la història de l’Agrupació que participem en un certamen internacional. Hem treballat molt dur durant els últims mesos i ara posem rumb al festival amb serioses opcions d’aconseguir els 80-90 punts que ens faran obtindre la Medalla d’Or del Festival, un objectiu molt ambiciós però per a la consecució del qual crec que estem preparats”.

El World Music Contest és una impressionant celebració de la música en si mateixa. El festival, que se celebra cada quatre anys des de 1951 en Kerkrade, es perfila una plataforma de trobada on músics i visitants de diferents procedències i de diverses cultures entren en contacte i comparteixen experiències durant tot un mes entorn de la música. El WMC aconsegueix, al llarg dels seus ja més de cinquanta edicions, connectar persones i col·lectius que fan música; estableix valuosos contactes entre bandes simfòniques i fomenta experiències musicals úniques. La ciutat holandesa que alberga el festival, Kerkrade, és un municipi molt pròxim a la frontera amb Alemanya, pertanyent a la província de Limburg i amb una població que frega els 50.000 habitants. Al juliol, òbviament, s’ompli de músics arribats de múltiples punts del planeta.

A pocs dies d’agafar l’avió, la gran família de Los Silos ha gaudit d’un diumenge de descans i confraternitat abans d’entrar en manera concentració per a donar-ho tot a Europa. A per totes!